Cvijanović: SNSD nema razlog da pravi raskol u DNS-u

Potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović tvrdi da ta stranka nema razloga da pravi raskol u Demokratskom narodnom savezu (DNS).

-Bili smo zajedno i kao pozicija i kao opozicija, te donosili i sprovodili teške odluke – dodala je Cvijanović.

Nada se da će se uskoro doći do konačnog rješenja kada je riječ o predstavniku DNS-a koji će biti ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara.

Taj kandidat, kazala je, treba da ulijeva podršku ne samo DNS-a, već i koalicionih partnera.

-Vijeće ministara mora imati potpuno drugačiju ulogu nego u prethodnih pet godina u kojima nije postojala iskrena komunikacija, niti je bilo moguće uspostaviti saradnju. Uvijek je to bio teren za politička prepucavanja, što je bilo štetno i za građane i za RS. Ovo je novo poglavlje i moramo u njega ući na racionalan način. Moramo imati kompaktan tim čija je osnovna veza s građanima i institucijama Srpske i takve ćemo ljude birati – istakla je Cvijanović.

DNS je prošle sedmice predložio Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a potom je predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji i potpredsjednik DNS Nenad Nešić dostavio ime svog kandidata Mlađena Božovića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!