Da je Ornek izgubio, bi li ostao na klupi Čelika?

Što je slijedeće? Treneri koji teške poraze posvećuju protivničkim navijačima? “Ovo je bilo za vas, uvijek ste nas mrzili i kod kuće i na strani”…

Prvo kolo dvije trenerske smjene. Jesmo li to čekali skoro tri mjeseca, koliko je trajala premijerligaška pauza? Izgleda.
Devedeset proljetnih minuta trajali su Slobodan Starčević i Adnan Ornek. Prvi je odstupio nakon domaćeg poraza njegove Tuzle protiv Sarajeva, drugi dobio otkaz nakon domaće pobjede njegovog Čelika protiv Slobode. Da je peto kolo proljeća, da su spomenuti klubovi svezali nekoliko poraza i upali u krizu iz koje se s trenutnim trenerima dalje moglo, bilo bi to razumljivo. Ipak je trener taj koji prvi plati glavom. Ali prvo kolo drugog dijela prvenstva? Prvo!
Starčević je odstupio, valjda jer je bila sramota kući izgubiti od lidera prvenstva. Valjda, jer se kasnije nije objasnio. U redu, Tuzla se bori za ostanak i s ovim porazom skliznula je još dublje u tu borbu u blatu, ali tek je prvo kolo nastavka, odigrat će ih se još trinaest! Skoro tri mjeseca vodio je Starčević pripreme koje se zbog svoje duljine ponekad ‘izgube u prijevodu’, postanu besmislene, i sada je nakon 90 proljetnih minuta odlučio da mu je dosta. Odlučio on ili netko u klubu, zapravo nećemo ni saznati – on je dao otkaz, ali u bh. nogometu nema milijunskih ugovora, često nema nikakvih, da bi se ovakvi potezi morali pojašnjavati. Jednostavno – izgubio i podnio ostavku. Kraj priče.

A Čelik i Ornek? To je posebna priča. U redu što je turski trener već neko vrijeme u problemima po pitanju radne dozvole, što je navodno bio nezadovoljan načinom kako je odrađen prijelazni rok, ali zašto se čekalo da pobijedi da bi mu se uručio otkaz? I to nakon otvarajuće proljetne pobjede. Bi li ostao da je izgubio?
Treneri su potrošna roba, to dobro znamo, ali odnos premijerligaških klubova prema struci i općenito status istih u našem nogometu nakon ovakvih situacija počinje zalaziti u sferu zone sumraka. Što je slijedeće? Treneri koji teške poraze posvećuju protivničkim navijačima? “Ovo je bilo za vas, uvijek ste nas mrzili i kod kuće i na strani”…
Ništa. Idemo dalje u spekulacije oko nasljednika Starčevića i Orneka. Možda je tako najbolje.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

error: Content is protected !!