Dalić vjeruje da je pronašao novu energiju, i Jurčević se raduje buđenju

Hrvatska je protiv solidne Slovačke vratila samopouzdanje i mir, ali danas je opet na ispitu – možda zbog dalekog puta i umora iz Trnave i jednako teškom – iako to ime rivala, Azerbajdžana, ne sugerira.
– Nije me iznenadio ovakav nastup, znam što imamo i što možemo. Ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica reprezentacije otkako sam ja izbornik, komentirao je izbornik Zlatko Dalić nakon 4:0 protiv Slovaka, koji su do drugog gola, na početku drugog dijela, djelovali ozbiljno i na trenutke opasno.
– Držali smo kontrolu cijelu utakmicu, uživali u igri, pokazali odgovornost i disciplinu te eksploziju talenta i kvalitete. Bilo je sjajno. Međutim, i sada moramo ostati ponizni, dostojanstveni, na zemlji. Čeka nas teško gostovanje kod Azerbajdžana i moramo to kvalitetno riješiti, da ne bi ovo ostao samo jedan bljesak. Znam da ga možemo ponoviti, dodao je Dalić.
Jasno upozorenje. Jer što će vrijediti jedan bljesak, ako se u Bakuu ne odradi posao? A Hrvatska je baš protiv Azerbajdžana otvorila kvalifikacije. U ožujku je u Maksimiru slavila 2:1, iako su gosti poveli fantastičnim pogotkom Šejdajeva (19.), a preokret i pobjedu Vatrenima donijeli su Barišić (44.) i Kramarić (79.)…, bilo je tu malčice podcjenjivanja, sve nije bilo kako treba, nedostajalo je i energije, jer se ne tako davno dogodila ona srebrna Rusija koja je potrošila Vatrene.
Dalić nakon Slovačke želi vjerovati da je pronašao novi izvor energije…
– U Vlašiću i Petkoviću Hrvatska je dobila dvojicu sjajnih igrača, a i na Bartoleca se može računati. Tražim novu energiju, novu snagu, zato i ne želim da se govori o onima kojih nema. Ne želim sebi graditi alibi, a igrače podcijeniti. Oni su ovako zaslužili moje poštovanje, naglasio je Dalić, između redaka prozivajući Rakitića koji je otkazao dolazak na okupljanje, možda i najavio svoje zbogom.

Fokus na Petkoviću

A ako je Raketa najavio ‘zbogom’, Bruno Petković je partijom u Trnavi defnitivno rekao ‘dobar dan’…
Ovo je bila odlična utakmica, kako moja, tako i cijele momčadi, komentirao je strijelac zagrebačkih Modrih.
– Dominirali smo cijelu utakmicu, stvorili mnogo šansi, i naravno da sam presretan zbog svog pogotka. Cilj mi je ponavljati ovakve igre što češće, da budem od koristi za momčad. Pristup je bio pravi, bili smo agresivni, djelovali smo samopouzdano i pokazali prepoznatljivu igru, zaključio je Bruno.
Sve je to divno, krasno, no imaju li što dodati Azeri? I oni su oduševljeni igrom Vatrenih…, točnije, oduševljen im je izbornik Nikola Jurčević.
Ne pamtim toliko hvalospjeva na račun hrvatske reprezentacije i drago mi je da je Hrvatska opet jaka, rekao je pa dodao: Ja se ne zavaravam. Bilo bi stvarno glupo da Azerbajdžan na bilo koji način uspoređujem s Hrvatskom jer je razlika u kvaliteti i više nego očita. Nama je svaka utakmica u ovoj teškoj skupini prilika za dokazivanje i tako ćemo se postaviti u ponedjeljak. Izgubili smo sve utakmice, ali u nekima smo bili vrlo nezgodni pa se nadam da ćemo biti što teži protivnik Hrvatskoj. Borbenosti i motivacije nam ne nedostaje.
Hoće li Azerbajdžan i nakon petog kola ostati na nuli, hoće li Hrvatska opet razoriti? Nema druge nego sačekati da se odigra večerašnjih 90 minuta u Bakuu… S. N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!