DALMACIJA U PLAMENU: Vozači bježe u suprotnom smjeru po autocesti

Zbog požara je još uvijek za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Zadar II i Šibenik, izvijestio je u ponedjeljak nešto prije 16 sati Hrvatski autoklub (HAK), a fotografije s tog mjesta koji su objavili pojedini mediji pokazuju da su neki vozači svojim automobilima bježali od dima u suprotnom smjeru.

Nekoliko portala objavilo je fotografiju s mjesta događaja, koju im je poslao jedan od vozača, te prenose izjavu jednog od vozača koji je svjedočio tom događaju.

“Nitko ništa ne javlja na radiju ni na informacijama o prometu. Sad čekamo na izlaz u kontra smjeru”, javio je čovjek s autoceste od Pirovca prema Benkovcu u smjeru Benkovca, prenosi Hina.

Veliki broj požara zahvatio je danas Dalamaciju, ugrožene su kuće, a s vatrenom stihijom se bore mještani i vatrogasci. Vlasti sumnjaju da su neki od ovih požara podmetnuti.

HAK navodi da je od 11.30 sati zatvorena i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Kolona na naplati Zadar II duga oko 7,5 kilometara, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) oko 4 kilometra, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 5 kilometara, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je oko 2 km.

error: Content is protected !!