Današnja prozivka nudi odgovore na mnoga pitanja, najviše pažnje privlači situacija sa Fajićem

Današnjom prozivkom, nogometaši Veleža startaju s pripremama za novu, povratničku sezonu u Premijer ligi. Prvi put nakon ljeta 2015. godine. Tada je, prije četiri godine, prozivku izvršio DželaludinMuharemović koji će ekipu napustiti nakon poraza na Grbavici od Željezničara već u kolovozu mjesecu sezone 2015/16.
Dani slavlja uvelike su prošli, sada slijedi ozbiljan i vrlo težak posao. Pripremiti i posložiti ekipu za narednu sezonu u kojoj se Velež prije svega treba potvrditi kao stabilan, čvrst premijerligaš, jer se navijači pribojavaju ponavljanja nekih prethodnih godina.
Igrači koji su u protekloj sezoni imali manju minutažu, nakon odmora od sedam dana krenuli su sa treninzima nešto ranije, oni koji su podnijeli najveći teret imali su nešto više vremena za predah, 14 dana.
Zasad, službeno nije potvrđen niti jedan odlazak, dva nova imena su tu (Dino Hasanović, Muharem Čivić), ali nema sumnje da bi u idućem periodu moglo biti dosta prometno. Spekulira se o odlasku nekih igrača, dolasku novih, neki su tu već na probi. Prema najavama iz kluba, u sezonu bi Rođeni mogli ući s četiri do pet novih igrača, što znači da će neki morati potražiti neki novi klub. Hoće li kroz izlazna vrata i prvi topnik Lige Nusmir Fajić, također je nepoznanica. Sasvim je realno da igrača koji je u Prvoj FBiH prošle sezone zabio 28 golova traže, a isto tako – za očekivati je da će ako dođe jaka inozemna ponuda i otići.

Pripreme u Mostaru

Najveći dio pripremnog perioda Rođeni bi trebali provesti u Mostaru. Kada su u pitanju prijateljske utakmice, za sada je dogovorena jedna, protiv Širokog Brijega 27. ovog mjeseca, ali je za očekivati i da će situacija oko ostalih protivnika biti jasnija nakon ždrijeba koji je na rasporedu nadolazećeg četvrtka.
U proteklom periodu praksa trenera Rahimića bila je da se igra što više utakmica s klubovima iz Premijer lige, međutim to je period u kojem je Velež kao prvoligaš tražio svoj put i pokušavao se približiti najboljima, sada je ipak situacija nešto drugačija i pitanje je koliko je pametno igrati prijateljske utakmice protiv ekipa koji će biti protivnici, neki možda vrlo brzo i u prvenstvu. F. I.

error: Content is protected !!