DARIO ŠARIĆ Eurobasket me psihički umorio

Nakon završetka Eurobasketa na kojem je Hrvatska poražena u osmini finala od Rusije, Dario Šarić izbjegava tamošnje medije. Međutim, po povratku u redove Philadelphia 76ersa na obveznom druženju s novinarima ipak se osvrnuo i na EP.

– Osjećam se umorno. Više u psihičkom smislu nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket sa svojom reprezentacijom. Nemam problema s nikakvim ozljedama, ali za nekoliko tjedana bit ću i fizički i psihički 100 posto spreman za novu sezonu, rekao je Šarić i dodao da mu u klubu nisu stvarali nikakve probleme zbog nastupa na Eurobasketu.

– Niti jednom mi nisu prigovorili što igram za reprezentaciju na Eurobasketu, niti su u klubu tražili da se odmaram. Svi u klubu su znali da želim igrati za Hrvatsku i nitko nije radio nikakve probleme. Bili smo u stalnom kontaktu i sve su znali.

Šarića u novoj sezoni očekuje žestoka borba za minutažu. Novi član Sixersa je Markell Fultza koji je bio prvi izbor drafta 2017. godine, a u momčad se vraća prvi izbora drafta 2016. Ben Simmons, koji je propustio prošlu sezonu zbog ozljede. U klub je stigao i veteran J.J. Reddick.

– Bit će malo teže ostvariti veću minutažu nego prošle sezone. Prošle sezone sam igrao dobro, nadam se kako ću tako igrati i ove sezone. Sigurno će nam biti lakše jer imamo puno igrača koji znaju igrati. Mislim da ćemo biti bolji nego lani, kazao je Šarić koji je u svojoj ‘rookie’ sezoni imao prosjek od 12.8 koševa i 6.3 skoka za 26.3 minuta igre. J.S.

 

error: Content is protected !!