DARKO VOJVODIĆ Ne mislim da bi bila senzacija ako mi pobijedimo

Sloga iz Siminog Hana, predgrađa Tuzle, je ovoga ljeta krenula u prvenstvo Prve lige FBiH s najvišim ambicijama, u tu svrhu dovela u klub niz jakih pojačanja za ovaj rang natjecanja, premijerligaških nogometaša koji će tako danas (16 sati) biti ozbiljan izazov i za aktualnog prvaka Zrinjski u šesnaestini finala Kupa BiH.

Preko deset novih nogometaša Sloge (od kojih dobar dio ima značajno premijerligaško iskustvo) ovog ljeta nisu jedine promjene jer je predsjednik kluba, Azmir Husić, nastojao osnažiti klub u svim segmentima pa je ekipu u natjecanje poveo Darko Vojvodić, trener koji je prethodno i GOŠK uveo u Premijer ligu, a struku su kasnije pojačali i dovođenjem Mirsada Dedića iz Slobode, trenera golmana, inače prvog reprezentativnog čuvara mreže BiH.

Ipak ove sezone u Prvoj ligi FBiH je konkurencija odlična i Sloga poslije sedam kola zaostaje jedan bod za vodećim Zvijezdom i Olimpikom.

– U zadnje vrijeme sam zadovoljan jer smo poslije uvodnih turbulencija uhvatili ritam, zajedno s Kupom smo u nizu od četiri pobjede. Tek smo počeli igrati, kaže Darko Vojvodić čija bi ekipa uz spomenute trebala najvećeg konkurenta imati u Veležu:

– Poslije uvodnih kikseva Velež se vratio, a to nije nimalo lako postići. Oni su uspjeli pa će se između spomenutih i visočke Bosne tražiti putnik u Premijer ligu, a ja se nadam da ćemo to biti mi. Osobno me hrabri lakoća s kojom pobjeđujemo u posljednje vrijeme. Ovo je liga u kojoj je svaka utakmica teška, a mi relativno lako dolazimo do bodova. Do kraja jeseni imamo dobar raspored i očekujem da bi mogli polusezonu završiti kao prvi.

Danas su međutim potpuno foksurani na izazov sasvim drukčije naravi jer Slogi dolazi prvak države, mostarski Zrinjski, koji ima najviše ambicije u oba domaća natjecanja.

– Moji igrači su dosta nastupali protiv Zrinjskog koji nam zato nije bauk, niti nepoznanica. Naravno da cijenim ono što predstavljaju zajedno s trenerom Blažom Sliškovićem. Jedini su napravili značajniji iskorak u BiH, imaju najbolje igrače, struku, vodstvo i organizaciju. Ali nismo impresionirani, kaže Vojvodić koji će danas imati na raspolaganju sve igrače.

Teret favorita je svakako na Plemićima, Sloga nema što izgubiti.

– Mi ćemo probati odigrati najbolje što možemo, a znamo da neće biti lako. Zrinjski nas može pobijediti i nadigrati, ali smatram da i mi imamo svoje šanse. Na našem stadionu nitko nije favorit, pa tako ni Zrinjski. Ne mislim da bi bila senzacija ako mi pobijedimo, rekao je Darko Vojvodić.

Povećano zanimanje za Slogu

U Tuzli je bez ikakve dvojbe Sloboda broj 1, ali u posljednje vrijeme vlada veliko zanimanje i za Slogu.

– Mislim da imamo jedan posjećenijih stadiona u Prvoj ligi FBiH, za nas vlada veliko zanimanje u Tuzli u posljednje vrijeme. Zato očekujemo pun stadion protiv Zrinjskog i podršku, izjavio je Vojvodić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!