Daruj opremu za online nastavu

Odlazak u školske klupe u BiH već nekoliko tjedana nije moguć zbog pandemije koronavirusa. Klasična nastava sada se odvija putem online sustava komunikacije, što nekim učenicima i obiteljima predstavlja problem jer nemaju adekvatnu opremu kako bi ispunili sve očekivane zadatke.

Institut za razvoj mladih Kult, imajući u vidu složenost situacije, zajedno s desetak partnera pokrenuo je inicijativu “Daruj opremu za online nastavu”, a u ovaj projekt uključen je i Grad Ljubuški.

Tako će, zahvaljujući Udruzi mladih Agape, koja je svakodnevno u komunikaciji s tri osnovne škole u Ljubuškom, darovana oprema doći će u prave ruke.

“Na osnovi informacija koje smo dobili, zaključili smo da više od 350 osnovnoškolaca u Ljubuškom ne posjeduje adekvatnu računalnu opremu kojom bi odgovorili na nove online obrazovne zahtjeve koji se očekuju od njih. Jedan dio njih nema ni priključak za internet u svom kućanstvu”, navode Agapeovci.

Pozvali su sve one koji su u mogućnosti da podrže njihovu inicijativu i pomognu školarcima doniranjem računalne opreme koju više ne koriste, a njima je važna.

Detalje o inicijativi potražite na Facebook stranici Udruge mladih Agape.

error: Content is protected !!