Demir Mahmutćehajić: Nema prava ni pravde, sud u Čapljini je sud Herceg-Bosne

Na sudu u Čapljini je 7. siječnja iznesena završna riječ obrane u slučaju Salmir Kaplan, Demir Mahmutćehajić i Ahmet Ljubović, optuženih za rušenje izbornog procesa u Stocu 2016. godine. Izricanje prvostupanjske presude najavljeno je za petak u 14 sati.

Ovim povodom, optuženi Demir Mahmutćehajić za Klix.ba kaže da je ogorčen svime i da ne očekuje da će biti zadovoljeni ni pravo ni pravda u ovom slučaju.

“U utorak je iznesena završna riječ obrane, a presuda će biti objavljena u petak u 14 sati. Ja sam ogorčen i razočaran svime jer su davno od nas svi digli ruke. Ne očekujem ni pravo ni pravdu, jer će Sud Hrvatske Republike Herceg-Bosne u Čapljini odlučiti i donijeti presudu“, obrazložio je Mahmutćehajić za Klix.ba.

Na glavnom pretresu u ovom predmetu, 17. prosinca 2019. godine, na Općinskom sudu u Čapljini je rečeno da su optuženi nanijeli štetu državi, poremetili odnose u lokalnoj zajednici, udruženo rušili izborni proces i uzimali pravdu u svoje ruke te je za njih tražena zatvorska kazna. Do nereda u Stocu došlo je u listopadu 2016., kada je, kako se navodi, spomenuta trojka prekinula izborni proces revoltirana navodnim izbornim manipulacijama. On su tada, kako dodaje, pobacali kutije s glasačkim listićima te fizički napali Marija Raguža, Ivicu i Nikolu Perića. Salmiru Kaplanu, koji je u to vrijeme bio kandidat za načelnika, na ponovljenim izborima nije dozvoljena kandidatura.

error: Content is protected !!