DF i SDP: Okupljanje pred izbore

Izaslanstva DF-a i SDP-a BiH konkretizirale su na današnjem sastanku aktivnosti na okupljanju “lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih”.

Utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja, kako su naveli, “lijevog, građanskog, patriotskog bloka”. U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajedničkih klubova zastupnika i izaslanika SDP-a i DF-a na svim razinama.

-Činjenica je da sadašnja vlast na svim nivoima vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost. Nastavi li se ovako, ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija već i građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra, na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući, ne isključuje nove nacionalne sukobe, navodi se u priopćenju. .

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima suradnje u okviru jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja.

-Prioritetna su tri cilja; sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakvih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta; na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti; ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu BiH, posebno nezaposlenima, umirovljenicima, radnicima i mladoj populaciji, navodi se u priopćenju.

Ukoliko se to ne dogodi 2018. godine, sudionici sastanka izražavaju bojazan da će to značiti kraj Bosne i Hercegovine za kakvu se oni zalažu.

Sastanak je održan u sjedištu DF-a, a izaslanstva su predvodili predsjednici te stranke i SDP-a Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!