DIY Blagdanski kokteli

Bilo da ste ove godine organizaciju božićnog ili novogodišnjeg partyja preuzeli na sebe ili želite standardnu čašu vina kad vam prijateljice dođu u goste zamijeniti nekom maštovitijom ponudom, imate sreće jer imamo za vas nekoliko finih recepata za blagdanske koktele. Među njima ćete pronaći i recept za Egg nog s kojim ste sigurno kroz fimove i ostale popukulturne sadržaje već imali doticaj, a bez kojeg su zimski praznici u Americi nezamislivi. U nastavku vas isto tako čekaju upute za spravljanje božićnog punča pored kojeg će obično kuhano vino djelovati poprilično siromašno, a cijeli prostor će obuzeti neodoljivi mirisi Božića. Najinstagramabilnije piće bit će pak bijeli božićni mojito, zimska verzija omiljenog ljetnog koktela. Nijedan recept nije posebno kompliciran i vjerujemo da ćete ih bez problema savladati. Čin-čin!

Egg nog

Sastojci:
10 žumanjaka
500 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
250 ml slatkog vrhnja
500 ml konjaka ili viskija

Upute:
Žumanjke i šećer miksajte dok smjesa ne postane pjenasta i kremasta, potom dodajte vanilin šećer i slatko vrhnje te dobro pomiješajte žlicom. Malo po malo dodavajte konjak ili viski i na kraju sve procijedite kroz gazu. Egg nog držite u hladnjaku u zatvorenim bocama, a trajat će vam do dva tjedna.

Božićni punč

Sastojci:
1 litra crnog vina
pola litre crnog čaja
pola litre ruma
sok jedne naranče i jednog limuna
nekoliko kriški naranče, limuna ili voća po izboru
5 klinčića
1 štapić cimeta
500 g šmeđeg šećera ili zdravije alternative poput agavinog sirupa

Upute:
Sve sastojke osim šećera i ruma pomišajte i kuhajte laganoj vatri 5 minuta. Pazite da mješavina ne zakipi i na kraju dodajte rum i šećer te dobro pomiješajte. Punč se pije vruć pa ga prema potrebi podgrijte.

Bijeli Mojito

Sastojci:
sok jedne limete
1 žlica ruma s kokosom
2 žlice bijelog ruma
5 žlica kokosovog mlijeka
mineralna voda
1 žlica smeđeg šećera
šaka sjemenki šipka
8 listova svježe mente

Upute:

U vrču pomiješajte sok od limete, šećer i mentu, te ga napunite s ledom do pola. Izblendajte bijeli, kokosov rum i kokosovo mlijeko do glatke smjese i prelijte preko leda. Dobro promiješajte te dodajte mineralnu vodu i ukrasite šipkom i listićima mente.

error: Content is protected !!