Djeca i osoblje vrtića Sunčani most skupili osam tona starog papira

Edukacija djece u najranijem uzrastu je važan faktor u jačanju ekološke svijesti. S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma

Akcija prikupljanja starog papira, koju već drugu godinu organiziraju roditelji, djeca i uposlenici multietničkog inkluzivnog vrtića ”Sunčani most” u Mostaru, rezultirala je organiziranjem zajedničkog izleta na Gorance, nedaleko od Mostara, priopćili su iz Sunčanog mosta.

Cilj akcije

”Cilj ove akcije je, prije svega, edukacija djece o pravilnom odnosu prema okolišu i načinu pravilnog odlaganja iskoristivog otpada koji svakodnevno odbacujemo. Edukacija djece u najranijem uzrastu je važan faktor u jačanju ekološke svijesti. S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma! Praktičnim primjerom željeli smo djecu potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji. Od početka pedagoške 2016/2017.godine, djeca su, zajedno sa svojim roditeljima i odgajateljima, uspjela prikupiti više od 8 tona starog papira”, rečeno je iz ustanove ”Sunčani most”.

U suradnji s tvrtkom ALBA BH d.o.o. organiziran je otkup prikupljenog papira.

Prilika za druženje

Zajednički izlet bio je nagrada za uloženi trud i prilika za druženje i izvan prostorija vrtića. Djeca su sa svojim roditeljima i osobljem vrtića uživala u sportskim aktivnostima u prekrasnom ambijentu na izletištu u Gorancima, priopćeno je.

Vrtić ”Sunčani most” u Mostaru osnovala je 2002. godine austrijska socijalna neprofitna organizacija ‘’Diakoniewerk’’, a program podrazumijeva promociju multietničkog programa i uključivanje djece s teškoćama u razvoju u predškolski program. S obzirom na veliku zainteresiranost roditelja za upis djece u ovakav program, ‘’Diakoniewerk’’ je ovih dana, u suradnju s Gradom Livnom otvorio još jedan Multietnički inkluzivni vrtić ‘’Sunčani most II’’.

error: Content is protected !!