Djelatnici doma ‘Marija naša nada’ najavili štrajk

Djelatnici Doma za djecu s poteškoćama u psihičkom i/ili fizičkom razvoju “Marija naša nada” iz Širokog Brijega od 2015. nemaju redovita primanja zbog čega su odlučili stupiti u štrajk.

U ponedjeljak, 19. kolovoza, završio je godišnji odmor za djelatnike Doma, a oni ističu kako ih financijski nestabilna situacija i loši uvjeti za rad primoravaju na stupanje u štrajk.

“Suočeni smo s teškoćama u financiranju Doma, koje se odražava i na dugotrajno kašnjenje naših osobnih dohodaka što nam otežava naše svakodnevno funkcioniranje. Iako ravnatelj Doma Slobodan Karačić ulaže napore kako bi iznašao načina da izmiri obaveze koje se odnose na plaće djelatnika, svjesni smo da se radi o privremenim rješenjima koja nam ne daju dugoročan osjećaj sigurnosti koji nam je potreban kako bi kvalitetno izvršavali naše radne zadatke i stjecali nova znanja i vještine”, naveli su u priopćenju.

Iz Doma podsjećaju kako je ta ustanova postala stručna baza za studente nekoliko fakulteta Sveučilišta u Mostaru te dodaju da je stručnost kadrova iz doma prepoznata i u BiH i u Hrvatskoj.

error: Content is protected !!