UOPĆE NE KRIJE: Dodik priželjkuje raspad BiH i želi prekrojiti Balkan

Advertisements

Budem li mogao, ja ću ubrzati proces ujedinjenja, ali nisam avanturist i neću uvoditi narod u stradanje ili izbjeglištvo, izjavio je Dodik

Logika je jednostavna. Ukratko, podijeliti Bosnu i Hercegovinu, objediniti prostore na kojima žive većinski dominantni narodi i razgraničiti se na ‘povijesni način’ što god to značilo. Što bi se u tom slučaju stvaranja etnički dominantnih prostora dogodilo s manjinskim narodima Dodik nije precizirao, ali nije uopće tajna da u BiH na ‘svom teritoriju’  ‘jači tlači’, bez obzira o kojem narodu je riječ.

Prvi čovjek Bosne i Hercegovine, predsjedatelj državnog Predsjedništva Milorad Dodik uopće ne krije da mu je životni cilj ujedinjenje Republike i Srbije, a taj proces će se, barem tako Dodik kaže, ubrzati ako Kosovo dobije stolicu u UN-u. Sve je to rekao Milorad Dodik u intervjuu za beogradske Večernje novosti. Isto tako, državu na čijem je čelu nazvao je sklepanom imaginacijom i eksperimentom. U intervjuu je ostalo neriješeno pitanje što bi se u slučaju odcjepljenja RS-a dogodilo s Hrvatima i Bošnjacima u Federaciji BiH?

Etnička dominacija

-Na Balkanu nije moguć trajan mir sve dok postoji problem granica i “otetosti teritorija” a za stabilnost je nužno redefiniranje, odnosno objedinjavanje prostora gdje su većinski dominantni narodi. Mi smo ovdje eksperiment koji nije dozvolio da se narodi razgraniče na povijesni način, da izgrade svoje države i onda pokušaju surađivati i graditi prijateljstvo, već smo ostali u tinjajućem sukobu o mnogim pitanjima, kazao je Dodik za Večernje novosti, posebno napominjući da banjaluka prati isključivo Beograd.

-RS otvoreno prati politiku Beograda i prihvatit će sve što Srbija izabere kao definitivno rješenje. Ostajem pri stavu da će RS proglasiti neovisnost ako samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u UN-u. Mi smo već odvojeni, samo to nije proglašeno. BiH je potpuno podijeljeno društvo. Država ne funkcionira, već postoji neka njena imaginacija. Daytonski sporazum je `sklepao` tu zemlju koja nema ništa zajedničko, a mi sad trebamo pokušati napraviti neku zajedničku politiku. To ne ide te nema dileme da će se u geopolitičkom i regionalnom kretanju stvoriti trenutak u kojem će ujedinjenje Srbije i RS-a biti moguće, samo se plašim da ja ili tko drugi taj trenutak ne propustimo, kazao je Dodik.

Ubrzati raspad BiH

Lider SNSD-a nada se da će ubrzati proces ‘ujedinjenja’, što u biti znači da želi ubrzati proces raspada BiH.

-Budem li mogao, ja ću ubrzati proces ujedinjenja, ali nisam avanturist i neću uvoditi narod u stradanje ili izbjeglištvo. Najstabilnije bi bilo kada bi se Srbi objedinili u jednoj perspektivnoj državi Srbiji. Kako će netko iz Sarajeva moći kazati da je Banja Luka njegova? Nije njegova, već naša, srpska. Ona osjeća da pripada Srbiji. Svi to misle, a drugi se mogu boriti protiv toga koliko hoće, uzalud.

Prema njegovom mišljenju BiH bez međunarodne zajednice ne bi opstala ni par dana.

-Vlast u BiH uvijek je u paralizi, je BiH nemoguća konstrukcija, a paraliza je njen koncept. Da nema stranaca, BiH ne bi trajala ni dva dana. Pustite nas i mi ćemo biti država. Što se tiče eventualnog povlačenja Srba iz Parlamenta BiH te moga iz Predsjedništva BiH u slučaju nastavka blokade, napravit ću taktički najbolje moguće. Nešto mi se sviđa da ih malo iritiram tamo, izjavio je lider SNSD-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Da. L.

4 thoughts on “UOPĆE NE KRIJE: Dodik priželjkuje raspad BiH i želi prekrojiti Balkan

 • travanj 16, 2019 at 11:32 am
  Permalink

  Pa sta cekaju medzunarodne institucije Insko i ostali spavaci ! Prvom pojavom ovog razbijaca i seperatistu medzunarodnog kriminalca sa crne liste HITNO I OBAVEZNO UHAPSITI TRETIRATI PO ZAKONU DETALJNO ISPITATI I OSUDITI !

  Reply
  • travanj 16, 2019 at 1:02 pm
   Permalink

   vidi što se ugojio, ka šešelj, vrata i trbuha ne mogu nositi, ali u zatvoru će na dijetu, negdje

   Reply
  • travanj 16, 2019 at 2:05 pm
   Permalink

   Zivio Predsjednik tzv BIH.! Svaka mu se pozlatila.

   Reply
 • travanj 16, 2019 at 2:03 pm
  Permalink

  SFRJ je bila velika ugledna clanica UN pa je rasturena silom protivpravno po nalogu ZAPADA i separatista i fasista iz regiona i stvorene su ilegalne drzave i kolonije Bih HR Kos na srpskoj zemlji i grobovima.Smrt Fasistickoj BIH.!!💀

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!