Dr. Ivan Landeka: Mamografski pregledi i patronažna služba uskoro na usluzi pacijentima

LJUBUŠKI – Dom zdravlja Ljubuški usmjerio je svoje aktivnosti prema poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga, o kojima je, gostujući u programu Radija Ljubuški, govorio v. d . ravnatelj ove ustanove dr. Ivan Landeka.

Rad u dvije smjene

On je kazao kako su kroz proteklih mjesec dana obavljeni sastanci sa svim djelatnicima Doma zdravlja, koji su imali priliku istaknuti s kakvim se problemima i poteškoćama susreću u radu, ali i dati konstruktivne prijedloge što treba poboljšati. Naglasak je, naime, stavljen na tri glavna problema: zastarjela oprema na pojedinim odjelima (oftalmološka služba, odjel ginekologije i stomatološka služba), odlazak mladih liječnika na specijalizaciju za potrebe SKB-a Mostar, veliki broj usluga koje Dom zdravlja Ljubuški pruža te veliki pritisak pacijenata. 

„U prethodnom razdoblju nabavili smo nekoliko vrijednih aparata, naš odjel laboratorijske dijagnostike počeo je raditi u dvije smjene te su osigurani svi djelatnici od posljedica nesretnih događaja i od troškova operativnih zahvata“, rekao je Landeka, dodavši kako je uvođenje druge smjene u pojedinim odjelima već polučilo dobre rezultate. Također, naveo je, time je olakšan posao liječnicima te je omogućeno pružanje bolje usluge pacijentima, posebno djeci.

Nova web stranica

„Od sljedećeg tjedna primamo narudžbe za ultrazvuk srca. Naravno, uvjet za ovu pretragu je preporuka liječnika specijaliste i pripadajući nalazi. Uskoro će se ponovno raditi i spirometrija, vrlo važna pretraga za pulmološke bolesnike, koja se u dogovoru s medicinskom sestrom može odraditi svakodnevno“, dodao je Landeka. Najavio je i kako će se uskoro u ljubuškom Domu zdravlja moći raditi i mamografski pregledi te će se uvesti patronažna služba kroz dvije smjene. Uz navedeno, građanima će se omogućiti bolji uvid u rad Doma zdravlja kroz izradu web stranice, koja će se redovno ažurirati.

Dr. Landeka se kroz razgovor, između ostalog, dotaknuo i područne ambulante u Vitini, kazavši kako se rad liječnika odvija u dvije smjene, što je izuzetno pozitivno, kao i to što je nedavno uređeno parkiralište oko ambulante.

Kada je riječ o hospiciju, koji djeluje kao dislocirani odjel Doma zdravlja Ljubuški, dr. Landeka je istaknuo kako radi jako dobro te da se djelatnici Doma zdravlja kvalitetno brinu o tamošnjim korisnicima.

„Trudit ćemo se da se ta kvalitetna skrb i nastavi te da taj dio ostane besplatan za korisnike iz Zapadnohercegovačke županije, kao što je to bilo i do sada“, zaključio je dr. Landeka.

Piše: Antonela Marinović Musa, [email protected]

 

error: Content is protected !!