OPORBA TVRDI: HERCEG I DALJE PRIČA BAJKE

Cvitanović tvrdi da ni zastupnici u Skupštini HNŽ-a nemaju nikakvih podataka o radu Vlade na takvim telefonskim sjednicama , a ni uvida u raspodjelu novca.

Nakon što su u javnost putem anonimnog pisma izišle informacije o netransparentnom radu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i donošenju važnih odluka na telefonskim sjednicama , o čemu smo već ranije detaljno pisali, raste nezadovoljstvo javnosti, a u političkim kuloarima počinje se spominjati i mogućnost rekonstrukcije Vlade HNŽ-a.

Podsjećamo, u anonimnom pismu koje se nalazi u posjedu Dnevnog lista,  između ostalog,  Predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega optužuje za samovolju, Vladu HNŽ-a se znakovito naziva „Vladom Nevenka Hercega“, ministri HDZ-a u Vladi se nazivaju „fikusima“ koji bez pogovora izvršavaju „volju velikog vođe“, a  kao najveći prigovor navodi se netransparentno donošenje odluka, pogotovo kada su u pitanju „podjele“ i „raspodjele novca“ na žurnim telefonskim sjednicama, te kadrovska razrješenja i imenovanja.

S tvrdnjama iznesenim u pismu, kada je riječ o načinu rada Vlade HNŽ-a,  slažu se i oporbeni zastupnici u Skupštini HNŽ-a.

Žuljević: Marketinško soliranje premijera

Aner Žuljević, Zastupnik SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a za Dnevni list kaže da  metode rada Vlade HNŽ-a opisane u anonimnom pismu za njega i nisu iznenađujuće, jer je kako tvrdi „od samog početka formiranja Vlade HNŽ-a bilo jasno kako se radi o Vladi koja je imenovana na principima klasične političke trgovine bez bilo kakvog zajedničkog programa ili vizije.“

„Navedeno potvrđuje i činjenica da su SDA i HDZ sve učinili da ne naprave rekonstrukciju Vlade HNŽ-a samo da ne bi dozvolili da  Savez za bolju budućnost (SBB) bude svjedok njihovim talovima“ – kaže Žuljević.

Žuljević  također ističe kako je bilo za očekivati da će se vremenom pojaviti nezadovoljstvo i unutar same Vlade HNŽ-a.

 

„Bilo je za očekivati da će kulminacija marketinškog soliranja premijera rezultirati nezadovoljstvom čak i ministara jer se već polako razotkriva da nemamo nikakvih rezultata po resorima dok premijer i dalje priča bajke“, kaže Aner Žuljević.

 

Cvitanović: „Promašena Vlada“ koja nije odgovorila zadatku

Ilija Cvitanović predsjednik HDZ 1990 i zastupnik ove stranke u županijskoj Skupštini za Dnevni list kaže da je “rad premijera Nevenka Hercega i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije najnetransparentniji od svih dosadašnjih županijskih vlada“.

„To je Vlada koja je održala najviše telefonskih sjednica na kojima se zakazuje po jedna točka dnevnog reda te se dijele financijska sredstva,  a da javnost nema nikakvih informacija o kakvim se raspodjelama radi  niti se može vidjeti tko dobiva ta sredstva“ – kaže Cvitanović.

Cvitanović tvrdi da ni zastupnici u Skupštini HNŽ-a nemaju nikakvih podataka o radu Vlade na takvim telefonskim sjednicama , a ni uvida u raspodjelu novca.

Ističe također kaže da „predizborna obećanja nisu ispunjena ili su u vrlo maloj mjeri ispunjena“.

„Dakle, apsolutno se radi o jednoj prilično „promašenoj Vladi“ koja nije odgovorila trenutku niti zadatku zbog koje je preuzela odgovornost za ovu županiju“, zaključuje Ilija Cvitanović.

 Građani na „automatskom pilotu“

Oporba priželjkuje i traži da se konačno pristupi rekonstrukciji Vlade HNŽ-a,  jer je kako kaže Žuljević, „predugo vremena ostalo do izbora da bi građane HNŽ-a  ostavili na automatskom pilotu kakav danas imamo, a koji se apsolutno ne bavi problemima običnih ljudi“.

Vlada Nevenka Hercega će, tvrdi Žuljević, „ustati upamćena po najlošijoj efikasnosti u smislu usvajanja zakona i najboljoj marketinškoj predstavi koja nema nikakve veze sa objektivnim pokazateljima u praksi.“

Tajne odluke Vlade HNŽ

Od 60 točaka raspravljanih na telefonskim sjednicama Vlade HNŽ-a krajem prošle i početkom ove godine ministrima u Vladi je dostavljen materijal za samo 5 točaka dnevnog reda. Od  55 odluka bez uvida u dnevni red, njih čak 32 su se odnosile na podjele i raspodjele financijskih sredstava, a 17 ih se odnosilo na razrješenja i imenovanja nepoznatih predsjednika i članova Upravnih vijeća za koje je nadležna Vlada HNŽ.

G.S./Dnevni list

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!