Ubijen policajac, sumnja se na Edina Gačića

Paralelno sa ovim stravičnim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić

Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina večeras je pronađeno beživotno tijelo policajca.Azra Bavčić, portparolka Tužiteljstva KS, mogla je samo potvrditi da je pronađeno tijelo muške osobe. Na terenu se nalazi veliki broj policijskih timova i Hitna pomoć.

“Očekuje se uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužilac nakon kojeg će biti poznato više informacija”, kazala je Bavčić, javlja klix.ba

Avaz javlja da je policajac je pronađen u lokvi krvi, kada je kolega došao da ga smijeni na straži.

On je do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći podlegao, sa strahovitim povredama koje su mu nanesene, prema preliminarnim rezultatima istrage, vatrenim oružjem.

Na mjestu gdje je policajac ubijen pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra.

Paralelno sa ovim stravičnim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić. 

Podsjećamo, Gačić je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

U Suhodol su poslana dva tima specijalne policije MUP-a KS, koji provjeravaju točnost ove informacije.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potvrdio je za Fenu da je osoba čije je tijelo pronađeno na lokalitetu Suhodol, kod Tarčina, policajac koji je radio na osiguranji objekta Federalnog MUP-a u Suhodolu.

U međuvremenu, premijer Kanrona Sarajevo Edin Forto javio je putem Twittera da se nalazi na terenu s ministrom unutrašnjih poslova i policijskim komesarom.

– Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije – poručio je Forto.

error: Content is protected !!