Dodik pozvao Lavrova da posjeti Banja Luku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova da u lipnju posjeti Banja Luku kada budu postavljani temelji rusko-srpskog vjerskog kulturnog centra.

Dodik je rekao novinarima u Beogradu da je tijekom susreta s Lavrovim bilo riječi o izgradnji rusko-srpskog vjerskog kulturnog centra u Banja Luci.

“Ovaj susret bio je prilika da pozovem Lavrova da bude gost u lipnju, kada u Banja Luci budu postavljani temelji ovog centra”, rekao je Dodik, istaknuvši kako mu je Lavrov prenio da će nastojati da dođe.

Predsjednik RS-a je podsjetio da je izgradnja centra bila tema razgovora i kada je boravio u posjeti Moskvi.

“Obavijestio sam Lavrova da ćemo u lipnju, kako to odredi /Njegovo preosveštenstvo/ vladika banjalučki Jefrem, položiti kamen temeljac za rusko-srpski vjerski kulturni centar za što je već određena lokacija u centru grada”, rekao je Dodik.

Rusko-srpski vjerski i kulturni centar trebao bi biti  izgrađen u banjalučkom naselju Aleja centar.

Prostirat će se na 6.500 metara kvadratnih, a osim crkve, biće izgrađeni i drugi objekti u kojima će biti promovirana ruska kultura. Gradnja ovog centra trebala bi početi  na stogodišnjicu od stradanja ruske carske obitelji Romanov

error: Content is protected !!