Dodik skuplja novac za tužbe protiv visokih predstavnika

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je u Drvaru da će Republika Srpska inicirati formiranje fonda za prikupljanje novca za tužbe protiv visokih predstavnika koji su obavljajući tu funkciju, između ostalog, kako on tvrdi, kršili Ustav i Dejtonski sporazum.

“Јedino nam preostaje da ih tužimo u njihovim zemljama jer RS nema kapacitet da pokreće sporove na međunarodnim sudovima. Ipak, možemo da ih privatno tužimo – rekao je Dodik novinarima, komentarišući rezultate posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj je usvojena “Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je poručio da je krajnje vrijeme da se međunarodna zajednica u BiH ovim stvarima mora suprotstavljati kako bi se one konačno zaustavile. Pozvao je članove Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) da konačno upozore Dodika.

2 thoughts on “Dodik skuplja novac za tužbe protiv visokih predstavnika

 • studeni 13, 2019 at 12:42 am
  Permalink

  Smrt Fasistickoj tvorevini BIH.💀

  Reply
 • studeni 13, 2019 at 10:34 am
  Permalink

  koja budala , samo razbacivanje narodnih para a zna da ce sve sudske procese izgubiti . postao kao i njegov drug Bakir ili Kakir , samo se tuzaka i smislja zakljucke kao Kakir apelacije . a klimoglavci u skupstini RS samo sute i dizu ruke

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!