DODIK Srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je u nedjelju da globalna kretanja u svijetu nalažu da srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska te oko njenog jačanja i postojanja. Kako je istaknuo, RS je danas zemlja slobode koju je osvojila svojim postojanjem i formiranjem. Ta sloboda, navaeo je Dodik, podrazumijeva pobjedu pred velikom povijesnom nepravdom koja je bila dominantna srpskom narodu.

“Sloboda za srpski narod danas nije dovedena u pitanje. No, ne treba biti naivan. Globalna kretanja u svijetu nalažu da moramo biti okupljeni oko ideje koja se zove RS, njenog jačanja i njenog postojanja“, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a Dodik izjavio je za Srnu i da nijedan član SNSD-a nije bio ni u kakvoj priči o reformi obrane, već su to bili ljudi iz SDS-a i PDP-a 2005. Godine, kada su bili na vlasti u RS-u a kada je i donesena i provedena ta reforma. “Ivanićev najbolji stranački suradnik Igor Crnadak je bio zamjenik ministra obrane 2009. godine i predsjednik Komisije Vijeća ministara za NATO integracije. Upravo na njegov prijedlog je Predsjedništvo BiH i donijelo određene stvari vezano za aplikaciju za Akcijski plan za članstvo BiH u NATO-u (MAP)“, tvrdi Dodik u osvrtu na izjavu aktualnog člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladena Ivanića  da je SNSD odgovoran za otpočinjane MAP-a i uvođenje sudova u slučajeve vojne imovine.

Dodik je dodao i da MAP i nije problem jer on ne znači članstvo u NATO već samo postupak prilagodbe zemlje koja se kreće na putu ka NATO-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!