Dom naroda PSBiH sutra o Izvješću Zajedničke komisije za usaglašavanje proračuna

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na hitnoj sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Izvješće Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu.

Predstavnički dom državnog parlamenta jučer je usvojio izvješće Zajedničke komisije koja je usuglasila tekst Zakona o proračunu, koji su Predstavnički dom i Dom naroda ranije usvojili s različitim amandmanima.

Komisija je ustvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema tom tekstu, proračun je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.

Dakle, u proračun nije ugrađen amandman koje je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođena Unsko-sanska županija.

Također, dio proračuna nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH – Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda je i davanje suglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

error: Content is protected !!