Dudić: Malo je slobodnih igrača, ali ja imam neki popis želja…

Iznenađenje nije jer je od trenutka preuzimanja ekipe Feđa Dudić pričao o tome – čekala se samo zimska pauza. Bilo je samo pitanje koji igrači će se naći na popisu prekobrojnih.
Velež je raskinuo ugovore sa Uirom Marquesom, Vaskom Kalezićem, Renatom Skokom, Adnanom Dudićem i Elmirom Kuduzovićem. Na posudbu bi trebali ići Sinan Samardžić, Iris Mandžuka, Amar Alikadić i treći golman Edis Rahimić, s tim da je Mandžuka zatražio raskid ugovora. Još uvijek nije jasan status Valmira Berishe koji stranac, pa će u idućem periodu Uprava eventualno pokušati pronaći neko rješenje kako bi on dobio status domaćeg igrača. Tokom polusezone, Dudić je imao problema sa brojem prekobrojnih stranaca. Od gore navedenih igrača, Kalezić je odigrao 312 minuta (10 utakmica), Berisha 404 minute (9 utakmica), s tim da je u četiri bio starter, Marques je upisao 90 minuta (jednom starter), Kuduzović 26 minuta, Sinan Samardžić 255 minuta (6 utakmica, 1 starter). Ostali igrači nisu imali minutažu.

– To je bio moj prijedlog upravi kluba, s nekim igračima su već raskinuti ugovori, s nekima će biti. Vidjet ćemo, ostaje možda ta solucija Berishe ukoliko bi postao domaći igrač, rekao je Dudić pa se posebno osvrnuo a jedno ime.
– Ovdje svakako treba spomenuti iskusnog Elmira Kuduzovića koji je kroz tri sezone igranja u Prvoj ligi FBiH dao veliki doprinos na terenu. Stigao je tu kada je bilo teško, kada se klub nalazio u izuzetno teškoj situaciji. Činjenica je da se njegova igračka karijera bliži kraju, a on je izrazio želju da se bavi trenerskim poslom pa su ljudi u klubu, prije svega predsjednik Hasić, izrazili spremnost da mu po tom pitanju pomognu… prije svega financijski.
Mislim da je to pravi potez, jer je na određeni način kroz igre na terenu zadužio ovaj klub. Mlađe igrače sam želio vidjeti na posudbi, recimo kroz nekih 15-tak utakmica u prvoj Ligi FBiH, međutim Mandžuka je zatražio raskid ugovora. Ja sam najavio reduciranje kadra i to smo napravili.
Od ostalih igrača, tek Kosta Manev i Jani Urdinov nisu produžili ugovore – Dudić računa na ova dva igrača i vjeruje kako će oni u idućem periodu staviti svoj potpis te produžiti suradnju. Naravno, odlazak određenog broja igrača financijski će jednim dijelom rasteretiti klub, ali i otvoriti prostor za angažman nekih novih lica u prelaznom roku.

– Malo je slobodnih igrača, ali ja imam neki popis želja… mada svi oni imaju ugovore sa svojim klubovima. Ne želim gomilati igrače, a mislim da nam u ovom trenutku trebaju četiri nova, po jedan u svakoj liniji. Zbog kartona i ozljeda morali smo u par situacija improvizirati na pojedinim pozicijama, a to ne želimo ponavljati na proljeće, zaključio je Dudić koji je igračima dao slobodno do 10. siječnja. F. Ibrulj

Udarni dio priprema u Antaliji, generalka protiv Mladosti

Nakon prozivke 10. siječnja, ekipa će u Mostaru raditi do kraja mjeseca, a onda putuje u Antaliju, gdje će ostati trinaest dana. Već sada se zna da će biti odigrana provjera protiv Željezničara (21. siječnja)… “U Turskoj bi trebali odigrati tri do četiri utakmice, generalka bi trebala biti Mladost, sedam dana prije starta drugog dijela prvenstva”, otkrio je Dudić.

error: Content is protected !!