Dudić: Postavit ćemo se hrabro, možemo ostati neporaženi

Kada su posljednji put igrali jednu prvenstvenu utakmicu u petak, nogometaši Veleža ostvarili su trijumf. Bilo je to 25. listopada u Zenici, Čelik je tada savladan 2:0. Naravno, u taboru Veleža ne bi imali ništa protiv da se nešto slično ponovo i ovog petka, iako realno, to je teško očekivati.
Tuzla City je ekipa iz gornjeg doma, posebno neugodna na Tušnju. U prošlom kolu teško je poražena od Sarajeva pa će sasvim sigurno učiniti sve kako bi savladala Veleža i revanširali mu se za poraz u prvom dijelu.
– Njima nedostaju tri igrača (Badji, Hasanović, Hadžanović op. a.), ali ja bih rekao da su sada kvalitetniji. Vraća im se Ubiparip koji je među najboljim strijelcima lige, čovjek je postigao dvanaest golova, mišljenja je trener Feđa Dudić.
– Mi smo u prvom dijelu sezone baš protiv Tuzla Cityja odigrali jednu od najboljih, ako ne i najbolju utakmicu, ali i tada nam je Ubiparip iz jedne prilike zabio gol. Ostali su bez Hadžanovića i Hasanovića, ali sada očekujemo da će u postaviti biti Sesar i Stjepanović koji su po meni kvalitetniji igrači, dodaje Dudić koji je u redovima Tuzlaka izdvojio nekoliko imena.
– Morat ćemo obratiti pažnju na vrlo brze igrače, Nukića i Kulovića, baš kao i iskusnog Arežinu, koji je opasan iz svakog prekida unutar trideset metara od gola, ističe strateg Mostaraca koji zbog kartona ne računa na Fajića, a unutra neće biti ni Behram, kao ni Bihorac.  
– Šteta zbog Fajića koji je u odličnoj formi. Behram je prije utakmice s Zvijezdom 09 konkurirao za prvih jedanaest, a onda je došla ta manja ozljeda, dok papirologija za Bihorca nije bila gotova do četvrtka poslijepodne. Ipak, imamo igrače koji su tu, imamo dobro atmosferu koja je izgrađena na dobrim rezultatima u posljednje vrijeme. A ti rezultati nisu bili plod slučajnosti. Uostalom, u tri zadnje utakmice u prvenstvu nismo primili gol. Idemo se postaviti hrabro, muški, pa ćemo vidjeti. Vjerujem da možemo nastaviti naš niz neporaženosti, zaključio je strateg Veleža. Feđa Ibrulj

City: Prilika za osvetu,
važna utakmica ‘nakon
svega na Koševu’


City je proljeće otvorio teškim porazom na Koševu (2:6), nakon kojeg je klub sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je iz njihove perspektive ukazano na sve što je u toj utakmici išlo protiv njih pa je sasvim jasno da Velež doživljavaju kao priliku za popravljanje atmosfere – i ne samo to.
‘U jesen je Tuzla City poražen u Mostaru kod Veleža sa 2:1, bit će ovo dobra prilika da se na Plavi na neki način osvete Rođenima za jesenski zijan. Trijumf protiv Veleža jako je bitan za Tuzlake nakon teškog poraza od Sarajeva i svih onih događanja na Koševu’, izvijestio je City putem službene web stranice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!