Dudić: Protiv Sarajeva svaki igrač mora dati maksimum

Loši vremenske prilike uvjetuju pripreme Rođenih za posljednju ovosezonsku prvenstvenu utakmicu pred domaćim navijačima, protiv Sarajeva. Kiša koja posljednjih tjedana pada u Mostaru, za sada je najveći protivnik treneru Feđi Dudiću i njegovim igračima.
Pokušava, kombinira Dudić, trenira se dijelom na stadionu Rođeni, na umjetnoj podlozi, dijelom u Bijelom Polju, na stadionu Bjelopoljca. Situacija se po tom pitanju ne mijenja u odnosu na prethodnih nekoliko dana, a tako je i sa ozljedom Dine Hasanovića.

– Dino radi odvojeno od ekipe, uglavnom lagano trenira, nisam siguran u ovom trenutku da će biti spreman za utakmicu protiv Sarajeva. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati do utakmice, kratko objašnjava Dudić.

Sarajevo u posljednje vrijeme nije briljiralo, posebno ne u gostima, ali bez obzira na igru, ekipa je neporažena sedam utakmica u prvenstvu. Vjerovatno bi svaki trener prihvatio da kroz jednu malu krizu forme i igara prolazi na takav, rezultatski način. Dudić od Sarajeva u subotu ne očekuje nešto novo.

– Sarajevo će protiv nas igrati kao što igra čitave sezone. Pogledao sam dvije utakmice Sarajeva pa ću pogledati još neke, nema tu nekih nepoznanica, ne bi trebalo biti. Činjenica da su u ovih posljednjih sedam utakmica primili dva gola, dovoljno govori o Sarajevu kao ekipi. Mi se spremamo, neke stvari smo isplanirali, prije svega tu mislim na određene taktičke varijante pa ćemo vidjeti, kaže Dudić te još jednom upozorava svoje igrače.

– Svi igrači koji budu na terenu u subotu moraju dati svoj maksimum, jer Sarajevo je takva ekipa. Očekivati da ćemo ostvariti trijumf na neki drugačiji pristup, iluzorno je. U ekipi ne smije biti lošeg, indisponiranog pojedinca, a imamo obvezu jer smo bez pobjede u posljednje dvije utakmice. Imamo obavezu prema svojim navijačima jer ovo je posljednja utakmica u ovom dijelu sezone na domaćem terenu. Ako budemo pravi, onda protiv nas, posebno na našem terenu, nikome nije lako. Pokazali smo to već ove sezone, zaključio je Dudić. F. Ibrulj

error: Content is protected !!