Dudić se dobro sjeća utakmica u kojima je njegov tim jesenas bio blagi favorit…

Zvijezda 09 je prvi dio sezone zaključila na posljednjem mjestu sa svega devet osvojenih bodova. Znači li to da će Velež ove subote u Vrapčićima sigurno uzeti tri boda? Ne.
Jedinu pobjedu sastav iz Stanišića jesenas je ostvario kontra Zrinjskog, ali je vrlo lako mogao imati i koji bod više na svom kontu, jer je remizirao protiv Sarajeva i Slobode. Adnan Zildžović koji je u periodu od kolovoza 2018. do ožujka 2019. godine vodio Mladost iz Doboja kod Kaknja, odlučio je preuzeti Zvijezdu početkom desetog mjeseca prošle godine. Zvijezda je i tada kao i sada bila na dnu tabele, ali je gledajući samu igru ekipa napravila manji pomak. Iako, realno je daleko od ostanka, velikih devet bodova ispod linije. Međutim, brojke, osvojeni bodovi, položaj ekipe na tabeli ne smiju zavarati Rođene.
– Mi smo imali problema u prvom dijelu sezone baš u utakmica u kojima smo nekako bili blagi favoriti, iako iskreno, nije ih bilo previše, istaknuo je šef Veležove struke Feđa Dudić.
– I oni su puno radili na igračkom kadru, bilo je odlazaka, dolazaka i bez obzira na njihov položaj na tabeli, oni naravno ne odustaju od borbe za ostanak. Nemaju što izgubiti, u svakoj utakmici moraju ići maksimalno pa će tako i protiv nas krenuti na pobjedu. Ali, mi imamo svoju računicu, želimo nastaviti tamo gdje smo stali na kraju prošle polusezone, kada smo pobijedili Željezničar. Ja, iskreno, jedva čekam da počne prvenstvo, jer ga dočekujemo u jako dobrom raspoloženju, dodao je Dudić.
Tokom pripremnog perioda Velež je nanizao šest utakmica bez poraza pa je niz produžio na osam duela, računajući dva posljednja prvenstvena. Iako to ne mora ništa značiti, brojka je fina, ako ništa drugo – onda zbog samopouzdanja.
– Vidio sam neke stvari na utakmicama koje bi bilo dobro popraviti, ali sve u svemu, mogu biti zadovoljan onim kako su momci radili, veći dio zamišljenog je obavljen. Rezultati nisu u prvom planu na pripremama, to je sigurno. Ali, ne mogu se ni rezultati ostvariti ukoliko igra nije na zadovoljavajućem nivou. Ti se možeš provući jednu utakmicu na neku sreću, ali ne možeš ni rezultatima biti zadovoljan ako nisi igrom. Mislim da mi možemo biti zadovoljni igrom u polju u većini ovih utakmica koje smo odigrali tokom priprema, a kroz tu dobru igru u polju je i dolazio rezultat, mišljenja je Dudić koji je u pripremama odradio manje-više sve što je planirao.
– U zadnjoj liniji moramo srediti par stvari, ali dobro, tu smo nekako kroz utakmice najviše mijenjali. Od stoperskog para do igrača na lijevom i desnom boku. Nismo dovodili igrača kao zamjenu za Urdinova pa smo kombinirali s Ćosićem i Čivićem, Darijom i Čivićem, probali smo i naše juniore Zvizdića i Jelovca, ali mislim da problema tu neće biti, zaključio je šef Rođenih.
Što se tiče Zvijezde, tamo je bilo dosta prometno, puno igrača je otišlo, došlo. Između ostalih dres Zvijezde na proljeće će nositi Edin Murga, Milivoje Lazić, Nermin Haljeta, Antonijo Vidović, Nikola Janković, Petar Tešić, Ajuru Emmanuel, Krstan Bunić, što samo potvrđuje činjenicu da se gosti neće olako predati u borbi za ostanak. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!