Dudić: Široki nam praktički nije ozbiljnije zaprijetio

Nakon Koste Maneva, koji je debitirao protiv Slobode, priliku od prve minute kontra Širokog Brijega dobio je još jedan novak, Vasko Kalezić, koji je baš i Manev, u svom debitantskom nastupu ostavio više nego solidan dojam

Tog 30. svibnja 2015. godine, nogometaši Veleža upisali su posljednju domaću pobjedu u Premijer ligi BiH. Savladan je Borac 1:0 nakon čega je uslijedio sušni period, koji je potrajao sve do proteklog vikenda i trijumfa nad Širokim.
U sezoni 2015/16. Velež je završio na posljednjem mjestu kao uvjerljivo najlošija ekipa Lige s samo jednom pobjedom, jednom koja je ostvarena u gostima kontra Drine. Uslijedile su tri sezone nižeg ranga pa onda još dvije utakmice u povratničkoj sezoni. I onda je stigao Široki Brijeg, protivnik kojeg je Velež do subote uspio jednom savladati u deset posljednjih prvenstvenih okršaja. Tamo 18. travnja baš 2015. godine. Valjda i zato ne treba napominjati koliko je ovaj posljednji trijumf bio važan.
Bod na Tušnju je bio svojevrsna boca kisika u teškoj situaciji, sada je ekipa napokon prodisala. I kako na kraju utakmice reče strateg gostiju Denis Ćorić, ‘Velež je zasluženo pobijedio’.

Rad i samo rad

Recept za Široki Brijeg je bio jasan. Nametnuti se od prve minute, probati zabiti što je prije moguće, a onda kasnije prepustiti loptu protivniku, tražeći priliku iz kontranapada. Tako je i bilo. Velež je krenuo dobro od početka, stvorio dvije dobre prilike pa onda stigao do vodstva. Kako je utakmica odmicala, Široki je preuzimao posjed,  imao inicijativu, ali je to bilo poprilično skromno. Gosti su u ofanizivi bili poprilično limitirani.

– Ako pogledate utakmice protiv Slobode i Širokog Brijega, vidjet ćete da smo naše protivnike poprilično limitirali. Sloboda je imala jednu, dvije prilike, Široki pa skoro da nije ozbiljnije zaprijetio, rekao je trener Feđa Dudić pa dodao:  To je ono što ohrabruje. Protiv Širokog smo utakmicu otvorili kako želimo, stvorili smo pritisak, zabili na vrijeme gol, kasnije smo u završnici imali nekoliko ozbiljnih situacija iz kontranapada. Momci su bacali na glavu jedan za drugog, bili su maksimalno koncentrirani svih devedeset minuta. Kada je ponestalo snage tu su bili navijači koji su nas nosili i koji su nam strašno puno pomogli u tim trenucima.

Bod protiv Slobode je donio kakav takav mir, sada su tu osvojena tri protiv Širokog Brijega koji bi morali biti dodatni vjetar u leđa kompletnoj ekipi.

– Pobijedili smo ekipu koja je godinama među četiri najbolja, ali to ne mora ništa značiti. Mi idemo dalje, moramo nastaviti raditi svjesni svojih nedostataka koje moramo otklanjati. Pred utakmicu sa Slobodom nismo imali vremena, tražili smo bilo kakav način samo da ostanemo neporaženi. Sada je to već druga slika, jer polako ćemo podizati samopouzdanje,  nivo igre prije, svega prema naprijed. Ja kažem, sve što mogu obećati je rad i samo rad koji mora dati rezultat. Naravno nekada to može biti dovoljno za trijumf, nekada ne, ali želje, volje, discipline u igri ne smije nedostajati niti u jednom trenutku, pričao je Dudić nakon nedjeljnog jutarnjeg treninga.


Kalezić položio

Nakon Koste Maneva, koji je debitirao protiv Slobode, priliku od prve minute kontra Širokog Brijega dobio je još jedan novak, Vasko Kalezić, koji je baš i Manev, u svom debitantskom nastupu ostavio više nego solidan dojam. – Vasko nema još uvijek snage za svih devedeset minuta, ali i ovo što je uradio, mi smo prezadovoljni. Napravio je ono što treba, pokazao da može biti važan igrač u ovoj ekipi. Zna stati na loptu, zna odigrati prema naprijed, možda je malo zakazao u defanzivi, ali je zato tu imali Vehabovića koji ga je zamijenio i koji je u tom segmentu također odradio ono što smo tražili od njega, ocijenio je Dudić pa naglasio: Znate, izmjenama nekada probate podići nivo igre, nekada vam se dogodi suprotno, ovaj put mislim da smo mi s našim pogodili u potpunosti, zaključio je Dudić koji je igračima dao slobodan ponedjeljak.
Prvi sljedeći trening na rasporedu je danas kada kreće operacija Sarajevo. Nakon dvije utakmice bez poraza, sada će ipak biti puno lakše raditi, ali isto tako, sada u taboru Rođenih moraju biti svjesni činjenice da će ih svaki idući protivnik, respektirajući Veležovih 180 minuta bez primljenog gola, čekati maksimalno spreman. F. I.

error: Content is protected !!