Dudić: Zvijezda je za nas najvažnija utakmica sezone

Osam kola je prošlo u Premijer ligi BiH, tek sada nogometaši Veleža igraju protiv jedne ekipe koja je slabije plasirana na tabeli, koja ima manje bodova od Rođenih. To je Zvijezda 09 koja je jedina bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.
I baš kao što se domaći sastav traži put do prve ovosezonske pobjede, tako će i Velež tražiti svoj do prve gostujuće, kako bi se koliko-toliko približio ekipama koje su u sredini tabele. Gledajući tabelu, možda je ovo i posljednja prilika, jer recimo osmi Borac je prvi sa dvocifrenim brojem bodova, ima 11, pa bi jednocifreni Široki (7), a posebno Velež (5), Mladost (5) i Zvijezda 09 (3), nakon eventualnog neuspjeha mogli doći u dosta tešku situaciju. Točnije, vrlo lako bi se moglo dogoditi da se nakon devet ili deset kola u tom dijelu tabele formira mini liga za ostanak. Zato će tri boda iz nedjeljnog susreta imati svoju vrijednosti, težinu. Svjesni su toga u tabori Rođenih…

– Za nas je ovo super važna utakmica, posebno ako pogledate tabelu, mišljenja je šef struke Feđa Dudić.

– Ohrabruje igra protiv Željezničara i ako ponovimo izdanje kao iz te utakmice, onda bi smo mogli napraviti dobar posao. Sve ispod toga će biti problem. Zvijezda 09 je vrlo dobra ekipa, ovaj klub ima dva boda manje pa je i za njih ovo možda čak posljednja prilika da uhvate korak, dodao je.

Velež je u srijedu odigrao utakmicu Kupa i bez obzira na sve, koliko je bilo loše ili dobro, pobjeda je pobjeda, a svaki dobar rezultat podiže samopouzdanje. I to bi mogla biti neka sitnica koja može odlučiti jednu ovakvu utakmicu.

– Imali smo tu Kup utakmicu, isprobali smo neke druge igrače, ali to nije bilo ono što smo očekivali, iako smo pobijedili. Nadam se da smo malo uspjeli osvježiti ekipu, odmoriti pojedine igrače, iako nije bilo puno vremena za regeneraciju. Da bi sve to mogli ispratiti, igrači moraju biti sami sebi treneri, živjeti sportski. Ja ih ne mogu odmarati kući, oni moraju sami sebe odmarati. Ja dok sam igrao, nisam trebao trenera da mi kaže da moram odmarati, da moram kvalitetno jesti. Mi sad u 18 dana igramo 6 utakmica što je zaista puno. Ako ne budu koristili svaki minut za odmor, problema će biti. Nemamo baš preveliki igrački kadar pa bi svako iskakanje, tipa ozljeda ili kartoni, bili problem za nas. Nadam se da su igrači toga svjesni, pričali smo dosta o ovom ritmu. Pripremljeni su na to što nas očekuje i nadam se da će biti dobro, naglasio je Dudić koji bi ipak mogao prema posljednjim informacijama mogao računati na Argentinca Daria, vrlo važnu kariku u zadnjoj liniji. F. I.

error: Content is protected !!