Đukanović: Odluka o NATO-u od povijesnog značaja

Prvi čovjek Demokratske partije socijalista ističe kako će odluka o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora biti u skladu s Ustavom Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je kako je odluka o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora “od najvećeg povijesnog značaja” za ovu balkansku državu, prenose agencije.

Ta odluka, koja treba biti donijeta 28. travnja na Cetinju, bit će u skladu s Ustavom i zakonima Crne Gore i nitko je neće moći osporiti, rekao je on za na crnogorskoj TV Prva.

“Uvjeren sam da ni obnova neovisnosti 2006. godine ne bi mnogo značila da nismo ostvarili članstvo u NATO-u. Najbolji dokaz za to su susjedne zemlje koje nisu u stanju da definiraju svoj strateški kurs razvoja”, kazao je Ðukanović i dodao kako je potpuno ispravna odluka da se o članstvu odluči u Skupštini, jer je to u skladu s Ustavom.

“Građani su odlučili, tako da mislim da je bespotrebno snebivanje o tome koliko će zastupnika biti u sali kada se o tome bude glasalo. Nema nikakve sumnje da će odluka biti donesena na valjan način, znamo kako Skupština funkcionira”, dodao je lider DPS-a i bivši predsjednik i premijer Crne Gore.

Govoreći o dijelu oporbe koja se zalaže protiv NATO-a, a za članstvo u Europskoj uniji, on je kazao kako je to samo “nevješta kamuflaža antieuropskog stava”.

Đukanović je dodao kako prije svega misli na lidere “takozvane građanske oporbe”.

“Oni se opredjeljuju ne za europski, nego za ruski sistem vrijednosti. Nemam nikakvih loših predrasuda prema Rusiji, naprotiv, ali nemam dilemu oko toga što je uspješniji model”, rekao je on.

 

error: Content is protected !!