Dunović na grobu Srđana Aleksića

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović posjetio je u pnedjeljak Trebinje gdje je položio cvijeće i odao počast na grobu Srđana Aleksića, mladića koji je preminuo 27. siječnja 1993. godine braneći svog sugrađanina Alena Glavovića.

Sastao se i sa Srđanovim ocem, Radetom Aleksićem, s kojim je razgovarao o radu Fondacije ”Srđo – čovječe, volim te Trebinje” koja djeluje u spomen i sjećanje nastradalog mladića.

Potpredsjednik je istakao da mu je želja bila da upozna Radeta Aleksića, i da mu čestita na svemu onome što je dosadao uradio.

– Možemo reći da je Srđan dao život za ljudskost, i o tome se stalno treba govoriti i ne smije se zaboraviti. On je prava žrtva rata, ali rekao bih ne uzaludna. Srđan nam je pokazao da se i u ratnim vremenima može biti čovjek, i to je ono što je zapravo najvrednije u svemu tome. Pokazao je da se može biti čovjek i kada žrtvujete svoj život da bi spasili drugo ljudsko biće. Mislim da je to najviše što jedan čovjek može da uradi u životu. Srđan je to uradio – istakao je potpredsjednik Dunović.

Potpredsjednik Dunović smatra da Srđanov otac ima veliku ulogu u tome da priča njegovog sina ne bude zaboravljena. S obzirom na to da ovakvih priča ima još u našem okruženju, najavio je da u budućem periodu želi njega i ljude koji dijele slična iskustva okupiti na jednom mjestu kako bi ispričali svoje životne priče novim generacijama.

– Imamo nove generacije sada već odraslih ljudi, koji su živjeli u ratnom i poslijeratnom periodu, a jednostavno nisu bili u prilici da čuju za neke ljudske vrijednosti koje su se uvijek na ovim prostorima njegovale. Mislim da nam svima tih priča treba malo više izvan bilo kakve politizacije takvih skupova – kazao je Dunović.

Srđanov otac podržao je Dunovićevu inicijativu i kazao da će, ukoliko mu to zdravlje dozvoli, rado prisustvovati skupu. Mišljenja je da ova priča treba da postane dio svakodnevnice, da se vodi rasprava o životu i njegovoj realnosti, mimo onoga što nam pružaju političari, naročito u predizbornim kampanjama, priopćeno je iz Ureda potpredsjednika FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!