Dva druga mjesta Olimpika – kredit koji se mora vratiti?

“Nemam mogućnosti razgovarati o toj utakmici, kodeks mi ne dozvoljava. Jedina tema bi mogla biti to o čemu ne mogu govoriti. O drugom nema smisla pričati jer je sve uvjetovano stvarima na koje mi nismo mogli utjecati, i to od prve do zadnje minute meča. Jednostavno ne bi bilo objektivne slike, ne mogu prigovoriti ili pohvaliti nekoga u takvoj situaciji. Jedino mogu zahvaliti domaćinu na fer i korektnoj igri”, rekao je trener gabelskog GOŠK-a Nenad Gagro o porazu njegove ekipe u Jajcu protiv Metalleghea (1:0) u okviru 9. kola Prve lige FBiH.

Gabeljani su izgubili utakmicu pogotkom s bijele točke Dženana Haračića u 5. minuti utakmice.

Ponekad u najavama Prve lige FBiH u klubovima vole govoriti o tome kako barem jesenski dio natjecanja protekne u okviru fer i korektnog nadmetanja, bez uplitanja drugih faktora u odluke na terenu. Kažu, tek na proljeće počinje ono najgore. Ove sezone nije takav slučaj jer se valjda stvari trebaju osigurati na vrijeme. Već je niz žalbi na suđenje, kriterij, učestale greške koje se događaju iz kola u kolo. To nije neki neuobičajen problem kad se radi o nenamjernim greškama, međutim ovdje se ipak uvijek radi o ciljanom pomaganju jedne strane.

Unutar lige i među igračima, sportskim radnicima, trenerima… se već nekoliko kola otvoreno govori o tome da ove sezone u viši rang mora ući sarajevski Olimpik. Za medije izbjegavaju o tome pričati jer inače slijede kazne iz NS-a FBiH. To je i u redu, ali kad ne bi bilo namjernih sudačkih grešaka. Olimpik je klub koji je također u prethodne dvije sezone sigurno pretrpio dosta prljavih radnji i tako izborio samo dva druga, gubitnička mjesta, u ovom rangu, ne uspjevši se vratiti u viši rang. Tako su prošle sezone završili iza Veleža, a pretprošle iza Sloge, odnosno današnjeg Tuzla Cityja. Sad je, kažu, došlo i njihovo vrijeme. Ostalima valjda ostaje da skupljaju poene kako bi zaslužili “poguranac” u sljedećim sezonama? Er.B.

“Ni s kim se ne može lako”

Gabeljani su se okrenuli sljedećoj utakmici protiv Budućnosti iz Banovića gdje će tražiti nova tri boda.

 – Želimo iz ovoga izaći jači, izvući pouke i spremiti se za sljedeću utakmicu. Favoriti smo u utakmici protiv Budućnosti i želimo pobijediti, kaže Gagro.

 – Igrali su 1:1 s Olimpikom, imali su priliku i za pobjedu. Sve informacije govore da je to ozbiljna, uigrana ekipa bez puno promjena u timu. Protiv koga god igramo moramo dati maksimum, ne postoji u ovoj ligi ta ekipa s kojom možemo lako, dodao je.

Kapetan Vedin Kulović ima tri žuta kartona, dok je ozlijeđen Josip Šantić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!