Dvojica mladića planirala napasti Theresu May nožem

Počelo je suđenje dvojici optuženih za planiranje terorističkog napada na britansku vladu i atentata na premijerku, javlja Reuters.

Naaimur Rahman iz sjevernog Londona (20) i Mohammed Imran iz Birminghama (22) optuženi su da su planirali detonirati eksplozivnu napravu kod zgrade britanske vlade i zatim ubiti premijerku Theresu May.

Tužitelj Mark Carroll na sudu je izjavio da je Rahman planirao detonirati improviziranu eksplozivnu napravu pred ulazom u zgradu britanske vlade i tako dobiti pristup njenom uredu i ubiti je usred kaosa. Kada je prošlog tjedna uhićen, sa sobom je imao dvije neaktivne eksplozivne naprave.

“Drugi napad trebao je biti izvršen pomoću samoubilačkog pojasa s eksplozivom, suzavca u spreju i noža. Njegov cilj je bio napasti, ubiti i uzrokovati eksplozije”, izjavio je tužitelj, prenosi Index.hr.

Za Imrana je rekao da je bio optužen zbog pokušaja pridruživanja militantima ISIS-a u Libiji. Nijedan se na sudu nije izjasnio o svojoj krivnji, pa je u zapisnik ušlo da su porekli optužbe. Također nije bilo zahtjeva za jamčevinom, a sljedeći sudski rok zakazan im je za 20. prosinac.

 

 

 

error: Content is protected !!