Džidić: Cilj je da nam konkurenti previše ne pobjegnu pred Ligu za ostanak

Ove sezone povratnik u Ligu 12, košarkaši Čapljine, su u natjecanje ušli s ciljem da se izbore za ostanak ističući kako klub ipak ima jedan od siromašnijih proračuna u prvenstvu.

Novac diktira ambicije i tu nema puno odstupanja pa su tako i Čapljinci prošli u dosadašnjem dijelu natjecanja. Dosad su uspjeli ostati konkurentni u utrci za ostanak i u posljednjih 15 utakmica, kroz sljedeća dva mjeseca, im ostaju završne i najzanimljivije borbe.

Za njih se nastoje najbolje pripremiti kroz stanku u natjecanju zbog obveza reprezentacije. U sljedećem tjednu bi trebali imati i jednu prijateljsku utakmicu, a prva sljedeća natjecateljska je s Igokeom 24. veljače.

 – Imamo lakših ozljeda, prehlada, ali nije ništa strašno i mislim da ćemo do Igokee 24. veljače biti u redu, kaže trener Boris Džidić koji je pojasnio plan u stanci:

 – Poslije Sparsa (pobjeda 1. veljače od 84:81) smo dali momcima da odu kući i odmore glavu i tijelo. Sad radimo intenzivnije, da napunimo baterije za ono što nas očekuje u posljednjih pet kola regularnog dijela i deset u Ligi za ostanak.

Na stanku su otišli s nizom od pet pobjeda u šest utakmica.

 – Realnije je da smo dobili Zrinjski kući, nego Sparse vani, ali tako se okrenulo. Malo će nas sad poremetiti stanka, ali naš raspored je svakako težak do kraja regularnog dijela jer nam dolaze Igokea, Sloboda i Široki, a idemo Bratuncu i Zrinjskom. To je dosta težak raspored. Pokušat ćemo da upišemo što više pobjeda, ali ni u jednoj toj utakmici nismo favoriti. Međutim nismo bili ni u Sarajevu. Bitno je da je kemija u ekipi dobra i da imamo dobro stanje unutra, napominje Džidić.

Jasno je da Čapljinci u takvoj situaciji teško mogu očekivati neku “žetvu” bodova, ali nastojat će da Ligu za ostanak dočekaju u što povoljnijoj poziciji.

 – Cilj je da nam konkurenti previše ne pobjegnu u ovom dijelu, odnosno pred Ligu za ostanak, tako da se onda možemo s njima ravnopravno natjecati, zaključio je Boris Džidić. Er.B.

Samo da ostanemo zdravi

Čapljina je kroz sezonu pretumbavala ekipu i dovodila nove igrače. Više neće biti tih promjena.

 – Samo želim da ostanemo zdravi s obzirom da nas čitavu sezonu prate problemi s ozljedama i bolešću. Ako ostanemo zdravi, to će biti najveća stvar za nas, istaknuo je Džidić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!