Džindić: Sumnjam u uspjeh pregovora s mogućim investitorima u Aluminij

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić nije optimist kada je u pitanju skori sastanak s predstavnicima Abraham grupacije njenim posvećen eventualnim ulaganjima u Aluminij. Džindić poručuje da mostarskom gigantu treba strateški partner, no sumnja da bi to mogla biti ova grupacija.

“Kako sam i ranije govorio, onaj model kojeg se zagovaralo dugi niz godina nije ispravan, i taj model vodi u stečaj tu kompaniju, a što se i pokazalo“, ukazao je resorni federalni ministar i ocijenio da se poslovni model Aluminija mora koncipirati na ulaznim konkurentskim cijenama glinice, električne energije i svih drugih repromaterijala uz dobru, konkurentnu prodajnu cijenu aluminija u vrijeme kada je, kako kaže, na cijena aluminija burzi visoka. “To je formula za uspjeh u biznisu aluminija. Osim toga, morate imati strateškog partnera koji će poznavati pravila igre i imati dara za taj biznis“, dodao je.

No, ministar energetike FBiH sa žaljenjem je konstatirao da aktualna, ali ni prethodne uprave, nisu imale smisla za taj posao, što je dovelo do stanja u kojem je Aluminij danas. Dokaz za to je, pojašnjava on, da se poslednjih dana dijeli otpremnine za poslednih 325 zaposlenih u toj kompaniji.

“Bit će održan još jedan sastanak vezano za Abraham grupaciju. Nisam preveliki optimist obzirom na inovirani prijedlog ideje o iznajmljivanju kompanije“, rekao je Džindić uz opasku da će, iako nije optimist, sastanak s potencijalnim ulagačima u Aluminij biti uskoro održan.

error: Content is protected !!