Fajić: Bit će teško protiv Zvijezde

Jedanaest golova postigli su igrači Veleža u šest odigranih kontrolnih utakmica, što je u prosjeku 1.9 po utakmici. U strijelce su se upisivali napadači, ali i vezni igrači, što je svakako ohrabrujuće. 
Nusmir Fajić i Haris Ovčina su postigli po tri gola za Velež u ovim pripremama, dok su po jedan dodali Cvijanović, Brandao, Behram, Hasanović i Vehabović. Širina je tu i to je ono svakako ohrabrujuće kako za ekipu, tako i za trenera Dudića. Zanimljivo, prvi napadač Fajić tokom priprema je kroz pet utakmica (nije igrao protiv Metalleghea) izjednačio broj postignutih golova s brojem golova u jesenskom dijelu sezone.
– Radili smo dobrom tokom priprema, uvjeti su bili dobri, uprava je osigurala da nam ništa ne nedostaje, bili smo u Turskoj, odmjerili snage sa dobrim ekipama iz Bjelorusije i mislim da smo se dosta dobro pripremili za nastavak sezone, da možemo još bolje u nastavku… trudit ćemo se da tako i bude, izjavio je Fajić koji se kratko vratio i na posljednju provjeru protiv Mladosti.
– Ostvarili smo pobjedu, postigli smo četiri gola, možemo biti zadovoljni, iako baš to u prvih pola sata nije bilo na nivou. Sada se okrećemo prvoj utakmici u prvenstvu koja će biti teška jer se Zvijezda bori za ostanak. Mi ćemo biti blagi favoriti u toj utakmici, ali morat ćemo to potvrditi na terenu. Samopouzdanja ne nedostaje, imamo jednu dobru seriju utakmica bez poraza i u takvom ritmu moramo nastaviti, dodao je drugi strijelac Rođenih u prvom dijelu sezone.
Njegov kolega u napadu, Haris Ovčina polusezonu je propustio zbog ozljede, njegov povratak na teren trener Feđa Dudić apostrofirao je kao vrlo važan za cijelu ekipu. Haris je uzvratio s tri gola tokom priprema…
– Dobro smo radili u priprema, možemo biti zadovoljni. Malo su protiv Mladosti u ranoj fazi utakmice noge bile teške, ali ipak smo iskazali kvalitetu. Digli smo se i sve je krenulo po planu. Nakon prvog gola bilo je lakše. Sada se okrećemo Zvijezdi, čekamo s nestrpljenjem početak prvenstva, vjerujem kao i naši navijači. Sada sve ono što dobro uradili tokom priprema, moramo pokazati kada krenu one prave utakmice, utakmice za bodove. Slijedi ova sa Zvijezdom i nadamo se trijumfu, dodao je Ovčina.
Prvi strijelac ekipe u jesenskom dijelu sezone bio je Brandao s devet postignutih golova, a čak osam puta strijelci su bili igrači koji nisu po vokaciji napadači –  Zvonić, Vehabović, Čivić po dva puta, dok su jedan gol dodali Zeljković i Ćosić. F. Ibrulj

error: Content is protected !!