Fazlić od predstavnika EU u BiH zatražio pomoć u rješavanju migrantske krize

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je sa šeficom Odjela za vladavinu prava u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH Margriet Prins razgovarao o aktuelnoj migrantskoj krizi u Bihaću.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Bihać, istaknuto je da Grad Bihać ne može nositi teret migrantske krize sam, bez konkretne i efikasne pomoći nadležnih državnih institucija i svih ostalih domaćih i međunarodnih organizacija koje se bave migracijama.

Fazlić je izvijestio Prins da je zabrinjavajuće što se zadnjih nekoliko mjeseci nije održao niti jedan sastanak, nisu ponuđena rješenja za rješavanje krize i nema novih lokacija u BiH koje bi trebale rasteretiti boravak migranata u Bihaću.

– Ova tišina i ignorisanje od strane nadležnih već smo doživjeli prošle jeseni i opet se ponavlja ista priča i očekujem da upravo predstavnici EU u našoj državi naprave što hitniji sastanak sa predstavnicima grada, kantona i ostalih institucija kako bi dobili odgovore hoće li se nadležni uključiti u rješavanje krize prije dolaska zimskih mjeseci i hladnoća – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!