Formiran Klub “SNSD 1”

Tri odbornika SNSD-a u Tesliću Savo Radić, Dragan Nikolić i Dijana Đekanović jučer su napustili Klub odbornika te stranke u Skupštini općine Teslić i formirali Klub odbornika „SNSD 1“. Razlog za to su višemjesečni pritisci koje se provode nad njima i neslaganje sa predsjednikom OO SNSD Draganom Bogdanićem, koji je i ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske.

Kao glavni razlog za ovu odluku tokom izlaganja su naveli višemjesečne prijetnje i pritiske koji su im upućivani, a koji su kulminirali preksinoćnim vandalskim činom nad automobilom Dijane Đekanović, na kojem su izbušene gume i zaboden nož u krov, kao očigledna prijetnja uoči zasjedanja lokalnog parlamenta u Tesliću.

Đekanovićka je u izlaganju sa skupštinske govornice emotivno obrazložila da ne može više da trpi brutalne prijetnje telefonskim pozivima i SMS porukama u kojima se čak navodi adresa njene kćerke u Njemačkoj uz riječi: „znamo točno gdje ti kćerka živi“.

Dragan Nikolić, sada već bivši odbornik SNSD-a, također je naveo da je dobijao pozive i SMS poruke u kojima se prijeti da će biti nauđeno njegovoj djeci i obitelji.

Tokom zasjedanja pušten je i audio snimak nekih od ovih prijetnji, kao dokaz ozbiljnosti situacije.

Burno zasjedanje SO Teslić, obilježilo je i izlaganje odbornika PDP u SO Teslić, koji su podsjetili da je ovo samo nastavak političkog nasilja iza kojeg je sasvim očigledno tko stoji, a čije su žrtve bili i predsjednik PDP-a u Tesliću i odbornik u SO Teslić Radojica Todić, kojem je prošle godine zapaljen automobil, na isti način kao i mjesec dana ranije tokom izborne kampanje kandidatu SDS Nevenu Majstoroviću.

 

 

error: Content is protected !!