Gala večera Savjetodavnog vijeća za BiH: Specijalni gost Bill Clinton

Predstojeća Gala večera, koju će 5. svibnja u Washingtonu organizirati Savjetodavno vijeće za BiH, nedvojbeno predstavlja iznimno bitan događaj za BiH i bh. dijasporu, a specijalni gost bit će bivši američki predsjednik Bill Clinton.

“Našu vidljivost i značaj u SAD-u mora se stalno održavati. Takve su prilike, takve su potrebe. Imajući u vidu da je bh. dijaspora u SAD-u najbrojnija, najobrazovanija i najimućnija, blistavost je pojam koji želim upotrijebiti ovom prilikom kada govorim o našoj Gali. Jačanje uloge Savjetodavnog vijeća na predstavljanju interesa bh. Amerikanci svakim danom dobija na značaju“, rekao je tim povodom za Fenu predsjednik Odbora direktora Savjetodavnog vijeća Adnan Hadrović prema čijim riječima dijaspora i naše zajednice širom svijeta imaju neizravnu ali, može se reći, nezamjenjivu ulogu neke vrste poluge u svim budućim rješenjima trenutno vrlo komplicirane situacije u BiH. “Neumorno radimo da bismo osigurali da SAD ostanu angažirane i informirane o pitanjima koja se tiču BiH. Radimo na poticanju bh. američke zajednice da se aktivno uključi u političke procese od kojeg će BiH, dugoročno, nedvojbeno imati svaku vrstu koristi“, dodao je Hadrović.

Savjetodavno vijeće blisko surađuje s kreatorima politika u Washingtonu kako bi iznijelo svoje viđenje i unaprijedilo odnose SAD-a i BiH s ciljem integriranja BiH u NATO i u Europsku uniju. Ti su napori rezultirali prepoznavanjem važnosti BiH u ključnim institucijama, prije svega američkom Kongresu. Mnogi članovi Vijeća bili su uključeni u proces izrade Rezolucije za Srebrenicu, a kongresni klub za BiH broji 22 član

error: Content is protected !!