Ganić: Policija pokazala da je dostojan čuvar sigurnosti građana

ZENICA – Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić uputio je čestitku ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Semiru Šutu, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova povodom Dana policije ZDK – 15. svibnja, objavila je Fena.

– Zahvaljujem vam na marljivosti, predanosti i ustrajnosti u obavljanju svakodnevnih izazova i nimalo lakih zadataka, posebno u doba pandemije koronavirusa kada je policija pokazala da je stub ovog društva i dostojan čuvar sigurnosti svih građana – naveo je premijer Ganić.

Posebno priznanje odao je policijskim službenicima koji su položili živote i dijelove tijela u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.

Premijer ZDK je potvrdio opredjeljenje Vlade da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati sigurnost u društvu.

– Želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, jer je naša vizija policija kao javni servis u službi građana – naveo je premijer Ganić, priopćeno je iz Pres-službe ZDK.

error: Content is protected !!