Gdje je laboratorij u Hercegovini iz kojega navodno potječe droga?

Pripadnici MUP-a Sarajevske županije predali su u četvrtak u nadležnost Županijskog tužiteljstva tri osobe koje su u srijedu ujutro uhićene na naplatnim kućicama autoputa u Tarčinu kod Sarajeva, dok su prevozili oko 100 kilograma skanka, namijenjenog sarajevskom tržištu.

Tužiteljstvu su, kako prenosi Faktor, predani Ivan Cvijanović iz Kiseljaka, Ajdin Gaštan iz Blagaja i Vlado Jurić iz Mostara, a tužitelj koji rukovodi istragom ovog slučaja naložio je njihovo 24-satno zadržavanje.

–  Nakon što osumnjičeni budu ispitani, postupajući tužitelj će donijeti odluku o daljnjim mjerama koje će protiv njih biti poduzete, kazala je glasnogovornica Tužiteljstva Azra Bavčić.

Ova trojka “pala” je u srijedu u akciji MUP-a Sarajevske županije i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, kodnog naziva “Sedlo”, dok je prevozila narkotike, koji su, prema neslužbenim informacijama proizvedeni u nekoj od laboratorija na području Hercegovine.

Uhićenju je prethodila tromjesečna istraga, tijekom koje su pod nadzorom Tužiteljstva Sarajevske županije provođene posebne istražne radnje. Prilikom praćenja komunikacije osumnjičenih istražitelji su došli do saznanja da se priprema isporuka veće količine narkotika u Sarajevo.

Droga je otkrivena u automobilu Renault Kangoo, kojim je upravljao Gaštan, a koji je policija presrela na naplatnom mjestu Tarčin. Na mjestu suvozača nalazio  se Jurić, dok je Cvijanović upravljao vozilom Polo, zagrebačkih tablica, koji je bio u pratnji i imao je ulogu “čistača”.

U Renaultu se nalazilo 220 paketa skanka, zbog čega se prvobitno pojavila informacija da se radi o 200-tinjak kilograma droge. Vaganjem je, međutim, utvrđeno da paketi teže po pola kilograma, pa je utvrđeno da je zaplijenjeno oko 110 kilograma ove droge.

Pošiljka skanka trebala je u utorak navečer krenuti iz Hercegovine, putem Konjic – Sarajevo. No, u međuvremenu je promijenjen plan transporta. Tako je pošiljka ipak u srijedu ujutro krenula za glavni grad BiH, dok su je istražitelji spremno čekali na autoputu A-1. Osumnjičeni su ubrzo upali u policijsku zasjedu.

Prilikom pretresa, osim droge, u automobilu su pronađeni i novac u različitim valutama, mobiteli i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem kaznenom postupku.

error: Content is protected !!