Generalni štrajk liječnika u HNŽ-u kreće 10. rujna

 Skupština Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) odlučila je da će zbog nepoštovanja odredbi Kolektivnog ugovora članovi tog sindikata stupiti u generalni štrajk 10. rujna.

U izjavi za Fenu predsjednica Sindikata Marina Berberović podsjetila je da je prošle godine s Vladom HNŽ-a potpisan novi kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvu kojim je predviđeno povećanja plaća doktora medicine i stomatologije u tri etape.

Od 1. 7. 2019. godine trebala je krenuti druga faza povećanja koeficijenta za obračun plaća no do toga nije došlo jer, kako navode iz Sindikata, županijska vlada nije u cijelosti preuzela svoj dio obaveza iz Kolektivnog ugovora, a same zdravstvene ustanove nemaju dovoljno sredstava da isplate uvećane plaće.

– Večeras smo odlučili da 10. rujna stupamo u generalni štrajk do ispunjenja naših zahtjeva. Mi nemamo nikakvih novih zahtjeva već samo da se ispoštuje ono što je potpisano – poručila je Berberović.

Po njezinima riječima, Sindikat je početkom mjeseca podsjetio Vladu HNŽ-a da od 1. 7. ide nova etapa povećanja plaća te je zatraženo da se održi sastanak ako je to potrebno. Međutim, do danas nitko iz županijske vlade nije reagirao i obratio se sindikalistima, dodala je Berberović.

Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a potpisan je u srpnju prošle godine. Prilikom čina potpisivanja predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako provedba odredbi novog kolektivnog ugovora zahtjeva izdvajanje “značajnih financijskih sredstava” te dodao da je Vlada spremna zajedno s menadžmentima zdravstvenih ustanova i svima koji imaju obvezu skrbiti o zdravstvenom sustavu osigurati ta sredstva.

5 thoughts on “Generalni štrajk liječnika u HNŽ-u kreće 10. rujna

 • kolovoz 20, 2019 at 11:24 am
  Permalink

  Moja posljednja plata bila je 2500 USD za rad 12 sati sedmično na mreži. Moja sestra prijateljica već mjesecima prosjekuje 8k, a radi oko 30 sati sedmično. Ne mogu vjerovati koliko je jednostavno bilo kad sam ga isprobao. Potencijal s tim je beskrajan. Ovo radim

  ——- >>>>> WebJob33.Com

  Reply
 • kolovoz 22, 2019 at 6:46 am
  Permalink

  And if you are some of those people whose passion includes collecting these Japanese toys, it might be very useful to explore the online world.
  A lot time is committed to displaying the fiery
  lady who bristles at the very indicate from the coolly aloof guy, who the truth is is attracted to
  your ex plucky nature, even if she has anger management issues.

  The Beyblades are metal tops that compete against the other person in a circular or square
  ring to find out who can knock the other one out.

  Reply
 • kolovoz 23, 2019 at 12:47 pm
  Permalink

  Say it loud and proud: “I’m a geek, and I will demonstrate it thusly- behold. A lot time is dedicated to displaying the fiery lady who bristles at the very explain in the coolly aloof guy, who in fact is interested in the woman plucky nature, regardless if she has anger management issues. Motoko Kusanagi is often a cyborg officer leading the investigation and starts to question her very own existence.

  Reply
 • kolovoz 25, 2019 at 9:36 am
  Permalink

  Some other great current types of games turned anime are
  Final Fantasy VII: Advent Children, Valkyria Chronicles, Gungrave, Devil May Cry, Pok.
  There’s just an ocean of ideas for these shirts – a
  quote from the famous movie, a unique public figure or anything and anybody that
  pops in the public eye (remember Octo mom.
  You will then be able to pay train and bus fees by simply swiping your card
  for the ticket machines inside entrance and exit gates (in trains stations) or even the
  back door and door ticket machines (of buses).

  Reply
 • listopad 8, 2019 at 6:12 pm
  Permalink

  He is somebody like Naruto while he has a strong being trapped inside
  him and several people won’t be friends with him as they is immensely powerful.
  For those that don’t watch Naruto regularly, it can be hard
  to keep up with all of the Naruto biographies.
  Important thing is we never give up ourselves and do your own research in terms of everything, be it health, wealth or relationship.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!