Glasnović: Kako bi ti volio da ti stavim mikrofon u stražnjicu?

Saborski zastupnik Željko Glasnović izuzetno neprimjereno je reagirao novinarski upit te zaprijetio novinaru RTL-a

Novinar: Kako to da ste ipak na listi s Pupovcem?
Glasnović: A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu.
Novinar: Znači toliko vas je to naljutilo?
Glasnović: Ma vi ste RTL samo zabava. 

VIDEO IZJAVE ŽELJKA GLASNOVIĆA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

U tom trenutku Gordan Maras dobacuje Glasnoviću: “Generale kako su vas slomili?” na što mu Glasnović uzvraća: “Nisu me slomili, a vi ste … idite tamo sjesti ispod Titine slike gdje vam je i mjesto…” nakon čega se Maras smije i odlazi.

Na neprimjerenu izjavu reagirao je  RTL:

RTL oštro osuđuje vulgarni ispad i verbalni napad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića na novinara redakcije Informativnog programa RTL-a Ivana Skorina. Reakcija zastupnika Glasnovića na novinarsko pitanje je neprimjerena, a njegovo ponašanje nedostojno za jednog predstavnika građana u najvišem političkom tijelu. Ovaj događaj ukazuje na netrpeljivost koju Željko Glasnović pokazuje prema novinarima ali i RTL-u kao hrvatskoj nacionalnoj i komercijalnoj televiziji.

Nakon RTL-a, i HND je osudio izjavu Željka Glasnovića

“Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osuđuje vulgarni ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića čija je žrtva ovaj puta bio novinar RTL-a Ivan Skorin.

Na posve legitimno i pristojnu molbu kolege Skorina da objasni kako se u podršci za predsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a našao na istoj strani sa nekima o kojima stalno govori samo najgore, zastupnik Glasnović je novinaru uzvratio rečenicom: „A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?“.

To je, uz samog kolegu Skorina, HND-u potvrdilo i nekoliko drugih saborskih izvjestitelja koji su tom incidentu svjedočili, a događaj je i snimljen.

Ovo je još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo.

HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno.

Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima.

Za Izvršni odbor HND-a:

Saša Leković, predsjednik”

error: Content is protected !!