Glencore Aluminiju platio i struju i sirovine za četiri dana života!

Ishod krajnje neizvjesnoga dana u ovim dramatičnim trenucima za mostarski Aluminij koje, pokazalo se, ni pojedini visoki dužnosnici nažalost nisu ozbiljno shvatili, jest da nam se javio Glencore i osigurao financijska sredstva za kupnju i struje i sirovina za rad Aluminija za sljedećih četiri dana, potvrdili su iz mostarskog Aluminija.
Taj potez našega dugogodišnjeg partnera i potencijalnog investitora na tragu je posljednjega pokušaja iznalaženja rješenja za naše preživljavanje. Naime, premda je prvotno planiran za petak, termini za sastanak čelnih ljudi Glencorea i vrha Vlade FBiH usklađeni su za ponedjeljak, a tada će se posljednji put pokušati postići dogovor u svezi s cijenom električne energije za nastavak poslovanja Aluminija. Nažalost, sudeći prema previše udaljenim stajalištima, nismo optimistični i ne nadamo se dobrim vijestima! Zahvalni smo Glencoreu što nas kraj ne će stići u prvoj minuti subote, ali kako i ne bismo mogli dalje bez njihovih sredstava, tako ne ćemo moći dalje ni nakon utorka ako u ponedjeljak doživimo još jedan fijasko. Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona. Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala preći će u itekako glasnu tišinu, kaže se u priopćenju Uprave mostarskog Aluminija d.o.o.

2 thoughts on “Glencore Aluminiju platio i struju i sirovine za četiri dana života!

 • srpanj 4, 2019 at 8:09 pm
  Permalink

  Nesto je tu cudno Glencore ulaze novac za koji nije siguran da ce dobiti nazad odnosno ostvariti profit.Toga u kapitalizmu nema “ljubav je prolazna samo je interes vjecan”(Vinston Cercil)

  Reply
 • srpanj 4, 2019 at 9:08 pm
  Permalink

  Moze biti platice se lagerovanim proizvodima.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!