Glumio socijalni slučaj i od Švicarca izmamio više od 2,5 milijuna maraka

MUP RS-a zajedno sa bijeljinskom policijom prijavio je Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini 23-godišnjeg Aleksandra Perića iz Bijeljine zbog prevare državljanina Švicarske kojeg je oštetio za 2,57 milijuna maraka.

On je uhićen 31. prosinca prošle godine, šest mjeseci nakon što je otkrivena filmska prevara koju je ovaj mladić izveo uz pomoć društvene mreže Facebook.

– Osumnjičeni je u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švicarske doveo u zabludu, kazala je Danica Gnjatović iz MUP-a RS-a.

Kako saznajemo, Perić se preko ove društvene mreže imućnom strancu predstavio kao socijalno ugrožena osoba, koja je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Imao je nekoliko lažnih Facebook naloga te je u više navrata državljanina Švicarske doveo u zabludu da mu uplaćuje novac.

Osim sa Facebook profila, Perić je stranca kontaktirao sa različitih mailova te telefonskih brojeva putem aplikacije WhatsApp pa policija vjeruje da je stranac bio siguran da novac uplaćuje različitim osobama.

Stranac je, po navođenju Perića, uplaćivao novac na nekoliko različitih banaka kao i na račune drugih osoba kako bi cifre bile manje upadljive. Navodno je Perić imao tri suučesnika koji su znali čime se zapravo bavi pa su otvorili svoje žiroračune u bankama na koje je uplaćivan novac. Zauzvrat, Perić im je davao deset do dvadeset posto od uplaćenog iznosa.

Kako bi podizao bez smetnje uplaćeni novac Perić je sačinjavao lažne komisione ugovore o prodaji automobila te je na osnovu njih podizao novac i tako sebi pribavio protuzakonitu imovinsku korist u iznosu od 2,5 milijuna maraka.

Nakon što je prevara otkrivena u lipnju mjesecu prošle godine, policija je vršila pretrese na četiri lokacije u Bijeljini i na jednoj lokaciji u Šekovićima, a pronađena je i oduzeta određena količina dokumentacije, mobilni telefoni, laptopi, automatska puška i meci, kao i vozila Volkswagen Touareg i Chrysler.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!