GOŠK: Gagro: Fizički smo spremni, ali uigravanje ne ide preko noći

v

Prošle sezone osmoplasirani tim (među 16 članova) Treće HNL, Neretva iz Metkovića, je na svom terenu savladala gabelski GOŠK sa 3:1 u utakmici koja je bila posljednja provjera Lavovima za start prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Jedini pogodak je za GOŠK zabio Miloš Pavićević u drugom dijelu utakmice koji su Gabeljani bolje odigrali.

 – Imao sam dosta dilema pa sam izveo dvije ekipe po poluvrijeme. Ono što sam trebao vidjeti u prvom poluvremenu, sam i vidio, a što pokazuje i sam rezultat (bilo je 3:0 za domaćine, op. a.). Bila je to jedna potvrda što imamo i na koga možemo računati, govori trener GOŠK-a Nenad Gagro.

 – Igrom u drugom poluvremenu sam potpuno zadovoljan. Bilo je i nekih okolnosti na koje nismo navikli, kao previsoka trava. Ne tražim alibi, ali to je tako. Oni su navikli, nama je to bilo novo i nismo se mogli prilagoditi. Ipak u prvom dijelu nismo zadovoljili ni u jednom segmentu, dodao je.

Za GOŠK je mnogo važnije što su momčad i struka napravili kroz kompletne pripreme.

 – Što se tiče fizičke pripremljenosti, sigurno ulazimo spremni. Međutim ovo je nova ekipa i treba dosta vremena da se uigra, ništa ne može preko noći. Morali smo često raditi promjene, danas dobijemo nešto konkretno, sutra opet moramo mijenjati. Što se tiče broja igrača, nismo htjeli uzimati sve, nego samo tko će biti pojačanje karakterno i kvalitetom. Bez obzira kako išlo, morat će svi biti strpljivi s nama, napominje Gagro.

Pojedinačna kvaliteta igrača za ovu razinu natjecanja ipak ne bi trebala biti upitna.

 – Sve što sam tražio, predsjednik je doveo. Oni u klubu su nastojali osigurati najbolje što mogu, iako su jedno želje, drugo mogućnosti.

I drugi su mijenjali igrački kadar, neki više, neki manje, ali sigurno ne toliko kao GOŠK.

 – Dosta je tu ekipa koje su ostale na okupu. Možda nisu igrački kvalitetniji od nas, ali su uigraniji. Mi smo još uvijek u vremenu adaptacije, ali nadamo se najboljem. Ako krene s dobrim rezultatima, onda će to sigurno kasnije biti lakše.

GOŠK svi vide kao favorita Prve lige FBiH, javnost, uprava kluba svakako želi opet u Premijer ligu, a sigurno i igrači.

 – Ljudi u klubu su ambiciozni i ja to podržavam, to tako treba. Ako igrači isto misle da mogu ući u viši rang, to mi je drago jer znači da vjeruju u sebe. Međutim to će morati pokazati na terenu. To neće ovisiti samo o nama, već i o drugim ekipama. Ne treba bježati od odgovornosti i nadam se da se možemo umiješati među favorite. Ali dok ne krene prvenstvo, teško je nešto ozbiljnije najavljivati, zaključio je Nenad Gagro. Er.B. / Foto: Slavko Jakiša

error: Content is protected !!