Gospodarske komore Hrvatske i Federacije BiH potpisale Sporazum o suradnji

Na “Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018” u utorak je potpisan okvirni Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Gospodarske komore Federacije BiH.

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje sporazuma plod dugogodišnje suradnje, izrazivši nadu se da će iz ovog okvirnog sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i firmi iz Federacije BiH.

– Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojeg, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše firme budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj – dodao je Šantić.

Milas je istaknuo kako Sporazuma predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim gospodarskim odnosima i suradnji, koja je na visokoj razini, dati još jednu dimenziju.

– Što se tiče hrvatskog naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvaliteta, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednog naroda u dvije domovine – zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!