GOVORIO IM DA SU ŠUGAVI Nesuđenoj nevjesti i njenoj obitelji prijetio ubojstvom

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe tužiteljstva i osuđenog Mire Ivankovića (56) iz Širokog Brijega i potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je on, zbog ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu, tužiteljstvo je dokazalo da je Ivanković kriv zbog događaja koji se 20. kolovoza 2015. godine dogodio u Kolektivnom centru “Dubrava-Ružići” u Grudama.

Ivanković je tada, nezadovoljan činjenicom da se njegov sin zabavlja sa djevojkom iz tog centra, napao nju i njenu obitelj.

On je tada, kako je navedeno u presudi, u ranim jutarnjim satima došao do kamp-kućica u kojima žive oštećeni. Odmah po izlasku iz vozila počeo je vikati i psovati idući od vrata do vrata, lupajući i prijeteći oštećenima da će ih sve ubiti.

– U jednom trenutku nasilno ulazi u sobu oštećene I., hvata je rukama i odguruje, a nakon izlaska iz sobe fizički nasrće na oštećenu B., prijeteći da će zaklati i ubiti i nju i njezinu kćerku A. Sve vrijeme osuđeni je prijetio oštećenima da će ih sve istrijebiti, istjerati iz kampa, govoreći im da su šuge, navedeno je u presudi.

Izrečene prijetnje koje su oštećeni čuli izazvale su kod njih strah za život i sigurnost zbog čega su slučaj prijavili policiji.

– Tim postupkom osuđeni Miro Ivanković ugrozio je sigurnost više osoba i grubim vrijeđanjem, nasiljem, te osobito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir, kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Tužiteljstva ZHŽ-a.

error: Content is protected !!