Grabar-Kitarović predala potpise i komentirala izjavu o Bandiću i kolačima

Predsjednica Grabar-Kitarović u Državo izborno povjerenstvo stigla je oko podneva praćena premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Sabora i glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem, te drugim visokim dužnosnicima Vlade. Podršku su joj došli dati i predstavnici drugim stranka koje su je podržale poput Jelena Pavičić Vukičević i Kažimira Varde iz Bandićeve stranke, te Branka Hrga iz HDS-a.

Kolinda: Skupili smo 231.652 potpisa

‘Skupili smo 231 652 potpisa i zahvaljujem svima koji su dali potpise. Zahvaljujem HDZ-u na kandidaturi i onima koje su me podržali’, kratko je poručila predsjednica nakon predavanja potpisa, prenosi tportal.

Novinare je najviše zanimala njena izjava da bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor ako bude osuđen. Upitana da li se šalila ili je mislila ozbiljno, Grabar-Kitarović je poručila: ‘ Rekla sam, ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu je da je svaka osoba nevina dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja.’

Podsjetimo, upravo je premijer Plenković upitan za istu izjavu predsjednice kazao da se ona ‘vjerojatno šalila’.

Grabar- Kitarović je u intervjuu za Media servis poručila da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja i da ako s nekim politički surađuje da mora biti toliko korektna da ostane ono što jest.

‘Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno’, rekla je predsjednica.

MILANOVIĆ: OPASNO JE TO ŠTO RADI GOSPOĐAGRABAR KITAROVIĆ

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u svom se izbornom stožeru susreo s čelnicima stranaka koje ga podržavaju na predsjedničkim izborima.

Milanović se na kraju sastanka zahvalio šefovima stranaka koje su ga podržale. “Utakmica tek počinje, igrat će se oštro, ali bit će fer”, rekao je Milanović, prenosi N1 Hrvatska. “Pet mjeseci traje ta kampanja i za mene itekako službena. Išao sam po Hrvatskoj, družio se s ljudima i govorio, govorio, govorio, govorio. Dobra su iskustva, pet mjeseci su mi mjerkali svaku izjavu, grimasu, rečenicu”, rekao je Milanović.

Milanović je komentirao i izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u intervjuu za Media Servis rekla da će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor, ako bude osuđen.

“Marija Antoaneta se grdno zaigrala s kolačima. Opasno je to što radi Kolinda Grabar Kitarović, signal koji predsjednik šalje na taj način je – pomilovat ću te”, rekao je Milanović, dodavši da između predsjednice i zagrebačkog gradonačelnika nema prijateljstva.

“Ta priča s prijateljstvima je nešto vrlo, vrlo opasno, da ne upotrijebim grublju riječ. Nema prijateljstva u takvim stvarima. Prijateljstvo Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića, skoro 20 godina starijeg muškarca, počinje onog trenutka kad je Bandić izašao iz Remetinca. To je odnos iz interesa, duboko lukrativan, ne osoban. Prije su joj tako bili prijatelji ljudi koji su bili u problemima s hrvatskim pravosuđem”, rekao je Milanović.

Što se tiče izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je komentirajući tu predsjedničinu izjavu rekao da misli da se šali, Milanović smatra da to nije tako.

“Ajde da se ja tako našalim, što bi bilo? Oni nemaju smisao za humor. To je najgora vrsta cinizma, kao i parodija u kojoj su sindikati dobili svoje”, rekao je Milanović.

ŠKORO: “TREBA GOSPOĐI GRABAR-KITAROVIĆ OMOGUĆITI DA 22. PROSINCA POSTANE GRAĐANKA I NOSI KOLAČE KOME HOĆE”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro jučer predao je više od 70.000 potpisa DIP-u. Poručio je nakon toga da će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgubiti izbore.

“Uspjeli smo složiti i predati više od 70.000 potpisa. Vrlo smo zadovoljni. Zahvaljujem svim volonterima, svima onima koji su dali potpise, svim političkim strankama koje su me podržale”, rekao je Škoro nakon predaje potpisa, prenosi Dnevnik.hr.

Rekao je da je u posljednjih nekoliko mjeseci obišao Hrvatsku nekoliko puta i pozvao građane da 22. prosinca izađu na izbore i naprave promjenu. Rekao je da je primijetio da u Hrvatskoj vlada određeni strah.

“Pozivam sve da izađu 22. prosinca i da prekinemo taj strah”, rekao je Škoro.

“Nakon toga pozivam da Vlada, s obzirom na to da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, podnese ostavku, da se raspusti Sabor i da okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji”, poručio je Škoro.

Škoro je komentirao i poruku Predsjednice da bi Bandiću nosila kolače u Remetinec.

“Mislim da je Predsjednica napravila presumpciju krivnje gospodina Bandića, jer mu je već poručila da će mu nositi kolače. Čak mislim da je vršila i pritisak na pravosuđe. Opet kažem, treba gospođi Grabar-Kitarović omogućiti da 22. prosinca postane građanka i da nosi kolače kome hoće. Kao Predsjednica države, mislim da to nije u redu”, rekao je Škoro.

error: Content is protected !!