Grabovica: Mjesečna primanja za boračku populaciju isplaćivat će se na vrijeme

Ministar za boračka pitanja u Vladi KS Hajrudin Grabovica istaknuo je da to ministarstvo i Vlada KS čini i učinit će sve što je potrebno da se olakša i pomogne boračkoj populaciji, direktno i preko boračkih udruženja.

– Mjesečna primanja i naknade isplaćivat će se uredno i na vrijeme. Obilježavanje značajnih datuma i događaja uradit ćemo skromno i bez okupljanja. Obilježit ćemo to medijski, po tom pitanju pojačano djelovati – naglasio je.

Ističe da će se sve što je sad bitno rješavati odmah. Neke od aktivnosti bit će prolongirane.

– Za najugroženije davat ćemo jednokratne novčane pomoći. Putem boračkih udruženja u toku je osiguranje paketa životnih namirnica – naglasio je.

Osim zahvalnosti Vladi KS, pohvalio je suradnju i sa štabovima civilne zaštite i Federalnim ministarstvom za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Vlade i Štaba civilne zaštite KS ministar Grabovica podsjetio je i na to da boračka populacija u velikom broju spada u zdravstveno rizične kategorije stanovništva, te ih je pozvao da poštuju upute institucija o provođenju naredbi i odluka u vrijeme krize izazvane koronavirusom.

Po mišljenju medicinskih stručnjaka epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je pod nadzorom, a zdravstvene ustanove u Kantonu u dobroj koordinaciji.

error: Content is protected !!