Građevinskom fakultetu naređeno da privremeno ustupi jedno krilo KCUS-u

 Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, kojim je predsjedavala komandantica i ministrica komunalne i infrastrukture Nihada Glamoč, na današnjoj Petoj vanrednoj sjednici donio Naredbu kojom je naređeno Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom (COVID-19).

Donesena je i Naredba kojom se naređuje trgovinama koje su bile izuzete ranijom Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, od 19. marta ove godine, da organizuju rad do 16:30 sati, izuzev dežurnih apoteka.

Štab je donio i naredbu kojom zadužuju općinske štabove civilne zaštite da u saradnji sa Udruženjem penzionera, Crvenim križem i centrima za socijalni rad kreiraju spiskove osoba starijih iznad 65 godina koji žive sami na području njihovih općina, kako bi im pružili podršku u dostavi neophodnih životnih potrepština.

Donesena je i Naredba kojom se naređuje općinskim načelnicima i gradonačelniku u Kantonu Sarajevo da radno vrijeme u općinama, odnosno Gradu, organizuju u vremenu od 09:00 do 13:00 sati, a po potrebi i prioritetima i izvan navedenog novoutvrđenog radnog vremena.

Štab je također donio Naredbu kojom naređuje komandantima općinskih štabova civilne zaštite u KS da Štabu civilne zaštite KS dostave sve informacije o vrsti i količini medicinske, zaštitne i druge opreme, koja je nabavljena i koja se trenutno nabavlja u cilju prevencije i sprečavanja daljeg širenja zaraze uzrokovane koronavirusom, u tabelarnom prikazu, sa naznakom kojoj službi, jedinici kao i drugoj instituciji je ista nabavljena. Istom Naredbom im je naloženo da obavezno uvedu 24-satno dežurstvo u općinskim štabovima civilne zaštite i da svakog dana do 10:00 sati dostave imena i prezimena dežurnih osoba sa brojem kontakt telefona Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite.

Članovi Štaba su i na ovoj sjednici analizirali trenutno stanje u Kantonu, uzrokovano pojavom i širenjem koronavirusa u našoj zemlji. Razmatrali su i sve mjere i aktivnosti koje su do danas poduzete na provođenju ranijih naredbi svih nadležnih štabova civilne zaštite, saopćio je Press KS.

One thought on “Građevinskom fakultetu naređeno da privremeno ustupi jedno krilo KCUS-u

  • ožujak 24, 2020 at 10:26 am
    Permalink

    Great website. Lots of helpful information here. I am sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you in your sweat!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!