Graničnoj policiji uručeni ključevi novog minibusa

Europska unija je tijekom prethodnih mjeseci kroz projekt “EU potpora upravljanju migracijama i granicom u BiH” doznačila više od 7,2 milijuna eura kao potporu nastojanjima Bosne i Hercegovine da pomogne migrantima i izbjeglicama na terenu i ojača kapacitete upravljanja granicom, izvijestili su u utorak iz Granične policije BiH.

U sklopu tog projekta, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predala je danas ključeve novog minibusa predstavnicima Granične policije.

Ova donacija će značajno olakšati napore Granične policije BiH u svakodnevnom obavljanju posla čiji je obim povećan zbog prisustva migranata koji borave na teritoriji države.

Pomoćnik direktora granične policije Slobodan Krstić preuzeo je vozilo uime Granične policije, a ključeve je uručio Peter Van der Auweraert, koordinator za zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Šef misije u Bosni i Hercegovini, navodi se u izvješću.

– Ovaj tip vozila uveliko će pomoći unaprijeđeniju kapaciteta operativnog tima koji se suočava s izazovima migrantske krize – kazao je tom prigodom Krstić.

error: Content is protected !!